MSR Alpine Classic Cookset

» Ladda upp produktbild

Klassiskt kastrullset i stål som tål tuffa tag.
Innehåller en 1,5-literskastrull, en 2-literskastrull, ett lock/stekpanna, tamoj och packpåse.


Tillverkare: MSR
 
Betyg: 4.64.64.64.64.6
(betyg 4.6 baserat på 5 recensioner)

Skriv en egen recension

Det finns 1 ägare på Utsidan Lägg till i Min utrustning


 
Visar recensioner från      | Sortera efter    

Plus: Tåliga och ser bra ut ;)

Minus:Locket som stekpanna.. men vem använder det?

Kommentar: Har lagat kopiöst mycket mat i dom och kan inte klaga.
Har smällt oändliga lite snö i dom och kan inte klaga.
Har varit med på olika resor och kan inte klaga.
Har endast några bucklor men jag klagar inte ser bara använd ut..

Köpplats: Naturkompaniet

Plus: Lätta (för rf), tåliga och lättdiskade.

Minus:----

Kommentar: Hittade ett sett på en rea och slog till. Trots kantigt utseende lättdiskat.
Locket som stekpanna är ett skämt men det finns andra.
RF är bra att laga mat i och grytorna rymmer en del mat när man packar, eller annat som måste nästas ryggsäckssäkert. Bra tamoj. Har skrotat min "värmeväxlare".
Ett asbestnät gör vidbränning till ett minne.
Rekommenderas gärna.

Liknande produkter: flera

Kundservice: Phenomenal

Köpplats: Minns ej men det var länge sen

Pris: 1

Plus: Hållbart och billigt

Minus:Stål leder värme sämre än alu

Kommentar: Har använt sådana kastruller i 10 år, de är slitstarka och tål öppen eld. Priset är bra och man kan haka på en värmeväxlare (jag använde en sådan oxå men vågar i efterhand inte svära på att effeken faktiskt blev bättre :) ).

I vilket fall som helst så gör stålet att kärlen lättare bränner vid och ska man laga finkänsliga såser rekommenderas därför en separat liten såskastrull i alu.

Kommentar: Precis som ursprungsrecensenten så bytte jag mina aluminiumkastruller mot MSR i rostfritt vilket jag inte ångrat en sekund!! Enda nackdelen är priset annars så är kastrullerna världsklasse!!

Plus: stryktålighet, lättdiskade kastruller, smidig packpåse

Minus:något tungt, locket är inte speciellt bra som stekpanna

Kommentar: Efter att ha tröttnat på mina aluminiumkastruller från mitt gamla Trangiakök så ville jag satsa på något nytt och valde MSR:s beprövade kastrullset i stål.
Kastrullerna har fungerat mycket bra och är lättdiskade trots sina veck. Pseudostekpannan (locket) fungerar dock inte lika bra och det är oerhört lätt att bränna vid det man tillagar. Dessutom så slår sig locket ganska lätt när man brassar på så man får vara litet försiktig. (Locket går till sig när det får svalna.)
Locket har "öglor" att greppa i vilket gör det mer lätthanterligt än en del konkurrentlock. Tamojen har små piggar som är praktiska att använda när man t.ex. vill glänta på locket. Dessa gör också att man kan lyfta både kastrull och lock samtidigt (locket i piggarna och kastrullen i klämgreppet) om man t.ex. skulle sakna ett bra ställe att lägga locket på.
Jag råkade tappa en av mina kastruller i samband med diskning en bit upp i en ganska brant dalsluttning vilket fick till följd att den rullade dryga hundratalet meter och slog emot en hel del sten på vägen. Resultatet blev ett par mindre bucklor men dessa har inte påverkat funktionen märkbart och trots flera års användning så ser kastrullerna nästan ut som nya med undantag av dessa bucklor och "brännspår" i locket/stekpannan.