Hilleberg AllakEtt lätt fint helt fristående kupoltält! Funkar fint för både en eller två pers! Trots den tunna Kerlon 1200 väven är det relativt tyst även i stark vind! Har 3st HB tält (Akto,Allak å Keron) men använder Allak mest!


Tillverkare: Hillebergs
Tillverkarens produktsida
 


 
Visar recensioner från      | Sortera efter    

Plus: Mycket snabbt att få upp ensam. I och med att man kan sätta markspik och stormlinor innan man reser tältet så bör det gå att få upp även i väldigt kraftig vind, man klipsar i krokarna en efter en runt om så man sakta reser det lika mycket runt om. Vid finväder = helt onödigt. Det finns fem öglor i taket där jag kommer att dra lite persiennlina för att ha torkmöjligheter eller bara hänga en lampa. Jag köpte främst det här som komplement till mitt Nammatj och ville ha bättre utsikt innifrån tältet och även bättre möjlighet till fulla spjäll i ventilation. Det här kan bli helt vidöppet rakt igenom om man öppnar båda dörrarna.

Minus:Misstänker att man får passa sig lite då det regnar horisontellt, risk att få in lite vatten, men å andra sidan har man ju alltid en absid 180 grader på andra sidan.

Kommentar: Lite för tidigt att bedöma hårdväderegenskaperna då jag bara haft det uppe några timmar i bris i sommarväder. Dock känns byggkvaliteten igen från mitt Nammatj 3 som jag haft i fem år.

Update 2010-11-10 efter att ha använt det på riktigt:
Fortfarande mycket nöjd. Har haft det som enmanstält på jakt och fiske på kalfjäll och då har man förstås väldigt gott om plats. Var väldigt skönt att ha en absid som ryggsäck- och matförvaring och den andra som ingång. Rekommenderas som 1-2 manstält.

Liknande produkter: Inga, sedan jag köpte Nammatj så finns inga andra märken i princip. Hade en stormnatt med mitt Nammatj och det funkade kanon även om jag var lite nervös stundtals.

Kundservice: Mycket nöjd med Hilleberg, jag köpte det här tältet från deras outlet. Gav 6480 mot 8100 för ett med fullpris. Har letat men inte hittat den lilla skada som ska finnas på en stånghållare.

Köpplats: Hilleberg

Pris: 6480

Kommentar: Är mkt nöjd med mitt Allak! Funkar utmärkt för 1-2personer. Liten packvolym/låg vikt men trots den tunna väven/stängerna relativt tyst även i hård vind!

Kundservice: Mkt bra sevice från både HB å GetOut där jag köpt mina tält!

Köpplats:

Pris: 6800

Logga in

Tips!