Simond Rock (ClassicLättviktsklätterhjälm för all sorts klättring. Ställbar.


Tillverkare: Simond
Tillverkarens produktsida
 


 
Visar recensioner från      | Sortera efter    

Plus: Billig, enkel, lätt, justerbar, har pannlampsfästen.

Minus:Inte helt ställbar i storlekarna, finns inte i så många olika färger (vit eller röd). Fult tryck på hjälmen.

Kommentar: Enkel hjälm med vissa inställningsmöjligheter (för att t.ex. kunna använda mössa under vid vinterklättring, eller utan under sommarhalvåret.) Kommer i två olika "skalstorlekar" - M och L. Jag själv har storlek 60 i hattstorlek och bär därför storlek L. M tror jag slutar vid typ 58-59.

Tämligen lätt hjälm (storlek medium väger 350 g enligt tillverkaren. Min L väger in på strax under 370).

Fästen för pannlampa finns på hjälmen, som i övrigt känns rätt välventilerad.Enkel konstruktion som är snarlik min "gamla" hjälm - Petzl Elios (Tror jag den hette).

Hjälmen verkar bara finnas i två färger - och jag valde den vita - som jag tycker var "minst ful" med trycket från Simond på.

Ratten för storleksjustering är i minsta laget och lite fipplig när man ska ställa in storleken. Det gör sig bäst hemma, innan man ger sig ut på sitt klätteräventyr.

Just min hjälm är inköpt på Decathlon i Kungens kurva - och där verkar man inte kunna jättemycket om klätterutrustning rent generellt - och kundtjänsten blir därefter, när man har frågor. Simond är ju dock ett gammalt väl beprövat märke och som fanns långt före det köptes upp av Decathlon.

Mitt helhetsintryck är att hjälmen väl motsvarar mina krav på en hjälm - och för det här priset är den outstanding!

Liknande produkter: Petzl Elios

Kundservice: Det kan bero på i vilken butik man handlar - men där jag köpte den visste man egentligen ingenting om hjälmen.

Pris: 249

 

Logga in