Patagonia fleece-pannband

» Ladda upp produktbild

Fleece-pannband i Polartec 200-kvalitet från Patagonia (ej vindtätt)


Tillverkare: Patagonia
 


 
Visar recensioner från      | Sortera efter    

Kommentar: Fick lova att köpa just ett Patagonia trots att jag har svårt för "märkesprodukter" men det var det enda som fanns där jag var. Trots allt är det "bara" en liten fleeceslinga. Men ACK så skön. Använder mitt pannband tillsammans med en Red hjälm utan öronmuffar. På så sätt blir man BÅDE varm och hör bra. Tar ju ingen plats och värmer som en halv mössa :)

Plus: passformen, snabbtorkande,

Minus:ej vindtätt (ibland ett minus)

Kommentar: Patagonia har ett fleece-pannband i Polartec 200-fleece (dvs samma som i de flesta fleece-tröjor). Man kan köpa det exempelvis på Naturkompaniet.Pannbandet görs i olika storlekar dvs har ingen form av justering i form av kardborre eller liknande, vilket jag tycker är bra.Passformen är mycket god.

Pannbandet torkar mycket snabbt efter att ha blivit fuktigt efter en svettig topptur. Pannband rekommenderas förövrigt för toppturer då mössa oftast blir för varmt.En nackdel är att man får ofta en röd rand i pannan efter att ha haft det på ett tag. Men hittils har jag klarat mig från lustiga kommentarer ;-)

Pannbandet har en bra elasticitet och verkar tåla tvättar (på 40 grader) mycket bra utan att förändras i formen.

För mig så funkar pannband bra som huvudbonad ner till cirka -5 grader lite beroende på aktivitet och vindstyrka. Apropå vindstyrka så uppskattar jag faktiskt oftast att pannbandet inte är vindtätt eftersom jag är *varm av mig* och föredrar god ventilation.Ibland saknar jag vindtätheten men inte så ofta.

Windstopper-pannband har jag inte provat, det vore trevligt att höra från nån som jämfört.

MVH Mats Frank, Umeå


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.