ACLIMA Ultra Net / woolnet t-shirt

» Ladda upp produktbild

Underställ tillverkat i merinoull; ullbrynje med stretchpartier i sidor och över axlar.


Tillverkare: ACLIMA
Tillverkarens produktsida
 


 
Visar recensioner från      | Sortera efter    

Plus: Varm om man står still i enskild ställning.

Minus:Fäller färg och ull på huden, man liknar Esau när man tagit av sig tröjan. Dålig kvalité i matrielövergångarna mellan mesh och stretchok - går sönder. Illa placerade sömmar ger skavsår över axlar och armhålor.

Kommentar: Riktigt skitunderställ. Överreklamerat, överprisatt, usel kvalite vad avser färgstabilitet och hållbarhet. Ger skavsår över axlar och armhålor i samband med skidåkning.
Använt underställströjan vid stillatående och måttlig aktivitet under en tid. Inga allvarliga synpunkter förutom att understället fäller på fuktig hud. Man såg ut som familjens svarta får när man tagit av sig tröjan. Valde att använda understället vid kraftig fysisk aktivitet som lager 1 (då det är varmt för att kunna använda ett tunnare isolerande lager). Tröjan sprack tidigt vid avtagning över oket i ryggen vid ytterst måttlig kraft. Valde att laga. Körde Vasaloppets öppet spår igår och tröjhelvetet gav mig brutala skavsår över axlar och i armhålor de sista milen. Tröjan har nu gått i brännsoporna utan saknad!

Pris: 600

Kommentar: Komplettering gällande Aclima woolnet långkalsonger.
När det gäller storlek måste man vara uppmärksam så att knäförstärkningarna hamnar rätt, har man normalt Large passar Medium bättre.

Plus: Lätt, bekväm, ventilerar bra, torkar snabbt, isolerar

Minus:Kasslerfaktorn?

Kommentar: Har nu nött på min Aclima Shirt crewneck i snart ett år och är överlag väldigt positiv. Precis som nättröjorna i syntet från brynje isolerar den bra med en annan tröja/jacka över (nätstrukturen ger "celler" som håller isolerande luft), samtidigt som den ventilerar bättre än någon annan ylleunderställströja jag haft, pga den lilla tygmängden och stora ytan (nätstrukturen ger stor yta att dunsta från).

Tvärtemot vad jag först fruktade så har den hållit för "medelhård" användning, dvs repats av grenar och hundtassar utan att gå sönder. Ett antal tvättar har den också klarat, och hållit formen.

Eftersom modellen är ganska smal rekommenderar jag att du går upp en stl: Själv drar jag L (184cm/74kg).

Liknande produkter: Brynje

Köpplats: Addnature.com

Pris: 550

Plus: Överlägset värme/vikt/fukttransport-förhållande jämfört med allt annat jag testat.

Minus:Merinoull har låg slitstyrka jämfört med syntetplagg (märkbart vid tunnare kvaliteter och vid speciellt slitsamma aktiviteter, såsom tex klippklättring). Ullbrynje är mycket känsligt för vind utan annat ovanpå och ullbrynje är heller kanske inte det snyggaste materialet.

Kommentar: Jag har tröjan med kort ärm och vid inköp hette den Ultra Net, numera Woolnet med lite designförändringar. Jag tycker ullunderställ är överlägsna syntetplagg på de allra flesta sätt. Just detta plagg är ur funktionssynpunkt det bästa jag hittat på marknaden, det enda negativa är att jag ångrar att jag inte köpte en långärmad tröja.

Det är lätt, varmt, transporterar fukt ypperligt och fungerar därför både vid aktiviteter med hög och med låg intensitet. Därtill är passformen bra, kroppsnära med stretchpartier i sidorna och lång i ryggen. Över axelpartiet är tyget också av strech för ökad slitstyrka och bekvämlighet då en bär ryggsäck. Sömmarna är sydda med flatlocksöm, utan söm över axlarna och jag upplever dem helt skavfria. Ullkvaliteten är ganska mjuk och tröjan är väldigt skön att ha på sig. Plagget är superwashbehandlat vilket gör att det saknar vissa av ullens positiva egenskaper mot att det blir lättskött.

Sammantaget är detta, förutom att det ser lite annars ut med bryjne, det bästa allaroundunderstället marknaden i nuläget kan erbjuda.

Liknande produkter: Testat diverse underställ av merinoull, ullfrotte och syntetblandningar.

Kundservice: Tillverkaren har dålig kundservice via epost. Butiken i Umeå har god kundservice.

Köpplats: Blixt Sport i Umeå


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.