Aclima Supernet



Från aclima.no:
Aclima Super Net er undertøy for deg som er mye i bevegelse. Dette er vårt mest utpregede høyaktivitets-sportsundertøy. Plagget er laget i 100% Meraklon Polypropylen og er nettingstrikket. Stoffets fremste egenskap er at det ikke absorberer fuktighet fra kroppen, men slipper den gjennom til neste plagg eller til fordamping. Fakta er at vann (her i form av svette) leder varme 25 ganger bedre enn luft- og dersom fuktigheten forblir i undertøyet som for eksempel i bomullsplagg; blir du fort kald når du stopper opp.

Rutemønsteret fører til at det oppstår små luftlommer inn mot huden slik at varmetapet blir enda mindre. Luftlaget i nettingen ventilerer når man er i bevegelse og isolerer når man stopper opp. Mange blir svært overrasket over hvor godt dette hullete plagget isolerer, noe man ved første øyekast og uten å tidligere ha prøvd det, kanskje ikke skulle tro. Plagget har ribbstrikkede sider som gjør at det sitter godt inntil kroppen uansett kroppsform. Dette er en av nyhetene ved Aclima Super Net, plagget skal nemlig sitte tett på kroppen for at funksjonaliteten skal bli best - og det gjør den, gang etter gang. Dersom aktivitetsnivået er høyt og temperaturen ikke er under - 5 grader, er Aclima Super Net det beste valget.

Farge: Marineblå
Størrelse: XS til XXL


Tillverkare: ACLIMA
 


 
Visar recensioner från      | Sortera efter    

Plus: Svett-transport, passform.

Minus:Kan vara svåra att få tag i. Prisvärda, men inte helt billiga.

Kommentar: Aclima supernet är underställ av samma material och i princip samma konstruktion som Brynjes, skillnaden är att Aclimas tröjor har sidor i ribbstickat tyg (långkalsongerna har detta tyg i grenen). Fördelen med detta är dels att tröjan får en tight och bra passform, samt att det blir mindre skav från ryggsäckens höftbälte. Lite skavigt kan det bli ändå, men jag tycker inte det har varit några problem.

Understället fungerar mycket bra, man håller sig relativt torr. Mer torr än med alla andra underställ jag provat. Understället värmer också bättre än man kan tro. För mig som blir väldigt varm och svettig när jag vandrar tycker jag det är perfekt att vid dåligt väder gå med enbart supernet-underställ under regnkläderna. Är det kallt drar jag åt jacka och byxor så ingen vind kommer åt, då värmer understället bra. Behöver jag ventilera öppnar jag dragkedjor, fickor och ärmslut, ventilationen blir då väldigt bra eftersom understället inte är heltäckande utan av brynje-konstruktion. Ventilationen tycker jag är vida överlägsen alla andra underställ jag provat. Då understället suger upp så lite fukt blir det inte heller lika kallt när man pausar. Jag svettas helt enkelt mindre när jag går, och fryser mindre när jag pausar, med underställ i brynjekonstruktion än med vanliga syntetunderställ. Ullunderställ tycker jag verkar för varmt och svettigt att gå i på sommaren.

Positivt också att supernet-plaggen inte tar upp lika mycket lukt som vanliga syntetunderställ. Visst luktar det klart mer än ull, men också klart mindre än alla de vanliga underställ jag tidigare testat.

Har inte använt understället så värst mycket ännu så långsiktig slitstyrka kan jag inte uttala mig om. Understället håller i alla fall passformen bra (krymper ej i tvätt) och verkar slittåligt.

Uppdatering 20060228:
Har nu använt understället ganska mycket, och är fortsatt mycket nöjd med det. Slittåligheten vet jag nu mer om, så jag vågar mig på ett utlåtande. Jag fick faktiskt problem med att en söm gick upp på mina långkalsonger. Inget större problem, men det riskerade att på sikt växa och till slut påverka funktionen i påtaglig utsträckning. Jag tog kontakt med Aclima om detta, och blev ombedd att skicka in dem till svenske generalagenten. Några dagar senare fick jag ett par nya i brevlådan. Bra service! Slittåligheten då? Tröjan har jag inte haft några problem med alls, trots ganska intensiv användning och många tvättar. Den funkar fortfarande perfekt. Inte heller det ullunderställ från Aclima som jag använder under vinterhalvåret har jag haft några problem med. Min slutsats är att jag måste ha råkat ha otur och fått ett exemplar med ett fel på sömmen, som gjorde att den lättare gick upp. Aclima beklagade detta, och skötte det väldigt snabbt och bra. Mitt intryck är alltså att slittåligheten är bra, samt att Aclima och den svenske generalagenten är väldigt måna om sina produkter och kunder.


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.