Lanullva ullunderställ

» Ladda upp produktbild

Ullunderställ


Tillverkare: Lanullva
Tillverkarens produktsida
 


 
Visar recensioner från      | Sortera efter    

Plus: Fördelar: Utomordentliga fukttransportegenskaper, behaglig struktur, lätt att värmereglera tröjorna, skön passform.

Minus:Nackdelar: Svårt att få tag i utanför Norge

Kommentar: Lanullva ullunderställ

Av en ren händelse fick jag syn på ett ullunderställ i en affär i Norge som jag inte sett någon annanstans .Försäljerskan redovisade produkten på ett övertygande sätt så jag köpte två tröjor, en tunn och en kraftigare med half zip och ett par långkalsonger.

Nu har jag testat dessa under cirka 150 kilometer under varierande förhållanden, från Nordnorge via Härjedalsfjällen till "plattmark" i Stockholmsområdet. Det har varit alltifrån ganska hård vind, minusgrader, regn (poncho på) till 14 grader plus.
Jag är en mångårig och van användare av ullunderställ av skiftande fabrikat och utförande, nät och heltät yta.

Lanullva skiljer sig i flera avseenden från traditionella märken. Strukturen är mjuk och kliar inte sitter skönt på kroppen och en fördel är möjligheten att dra fram ärmarna och hålla dem kvar över handlederna med hål för tummen. Vill man inte ha det så viker man lätt tillbaka och inga obehagliga sömmar skaver

Det som slår an mest är fukttransporten när man går i varierande terräng. Trots hårt tempo med brant stigning känner man sig inte våt på kroppen. Men på utsidan av skjortan kunde man känna fukten som diffunderat ut. Att reglera temperaturen var enkelt med blixtlåset i halsen (zip) och särskilt bra kändes det när man dragit upp blixtlåset och vikt kragen, inget tryck på strupen till skillnad vad som är fallet för vissa märken

Vad gäller kalsongerna noterades samma goda isolerings och fukttransportegenskaper som för tröjorna, passformen generös men stabil, möjligen kan en del tycka att gummibandet i midjan är ngt tajt.

Har tvättat samtliga plagg med föreskrivet ulltvättmedel och det finns inget att anmärka. (Normalt räcker det med att vädra plaggen ordentligt men man ska ha i minnet att svett innehåller salt som bildar kristaller vilka finns kvar i materialet och nöter)

Det finns en variant som uppges vara impregnerad mot fästingar, den har jag inte provat.

Sammantaget en överlägsen produkt utifrån den verksamhetsprofil jag redovisat ovan.

Pris: 1200

Logga in


Glömt namn/lösenord? Logga in med Facebook

Tips!