Klättermusen Falen HoodieFrån hemsidan:
Mångsidig och mycket slitstark huvtröja gjord av mjuk och behaglig ekologisk bomull.


Tillverkare: Klättermusen
Tillverkarens produktsida
 


 
Visar recensioner från      | Sortera efter    

Plus: +Slitstarkt matrial +Bra passform +Perfekt tröja att ha efter bad då insidan fungerar som handduk +Varm för sin vikt

Minus:-Pris -justering av huvan

Kommentar: Införskaffade mig en Houdini Power Houdi för ett tag sedan, då jag var ute efter ett multifunktionellt plagg som kunde fungera som allt i allo och hänga med i princip alla situationer. Men då matrialet är ganska skört så blev jag lite besviken, då det inte var optimalt att ha den som skalplagg under tex ryggsäcken, eller få sig en reva av grenar osv i skogen osv. Kändes som man lagt ner mycket pengar på ett plagg som tappar funktion då matrialet känns omtåligt eller mest passar som mellanlager.

Med Falen Hoodie så känner jag däremot att det är precis det jag har fått. Tröjan är väldigt tåligt och det yttre tyget känns som det är väldigt slitstarkt. Använder denna bla. på crossfit gymmet där det blir mycket viktskivor på ryggen, hinderbanor, välta traktor däck etc. Använder denna tröjja egentligen till allting, från gymmet till överdragningströja vid löpning, båtturer och alltid till vind och kitesurfingen som överdragströja efteråt och i princip alltid när man går hemma. Är inte rädd att lägga ner tröjjan på golvet av ett halvskitigtvindskydd eller trycka ner den i ryggsäcken tillsammans med maten, köket osv vilket annars är en lätt känsla man får då man lägger ner denna summa på ett plagg.

Tyckte till en början att insidan var ganska oskön, då man inte får den där mjuka "bomullskänslan som en mjuk hoodietröja har, men kom snabbt över det. Har testat att använda tröjan som handduk (vid spontanbad en sommarkväll) som företaget ger exempel att man kan göra, och det fungerar faktiskt väldigt bra. Innertyget på tröjjan samlar heller inte svett på samma sätt som en "vanlig" tröjja skulle göra, vilket gjort den väldigt behaglig på gymmet. För att vara lite åt det tunnare hållet i matrialmässigt så tycker jag att det är en förhållande varm tröjja men ändå får bra ventilation pga innertyget. Tvättar min väldigt sällan utan brukar enbart vädra den, så även om den har "handuksliknande" insida som är bra fuktupptagande så har den väldigt svårt att börja lukta.

Har färgen vit och färgmönstret med de svarta inslagen är gör att den inte blir skitig så lätt. Var först rädd att man lätt skulle se att man använt den ute i skog osv men tycker så inte är fallet.

Det som jag tycker är mindre bra är funktionen att dra åt luvan. Tycker det är svårt att låsa fast luvan i åtgraget läge. Även tröjans mindre resår, även om jag inte behöver använda den då den har behaglig form för mig.

Priset är också väldigt högt, 1600kr hos tillverkaren själv men finns ofta på rea på andra webbsidor. Jag betalade 850kr men då jag använt den så mycket på ett halvår så kan jag se även det ordinariepriset som motiverande, just det att det är en sådan multifunktionell tröja som det är.
Skulle kunna tänka mig att köpa en till i annan färg för att kunna ha mer till vardags, så jag slipper tvätta den så ofta efter gym eller aktivitet och alltid känna att den är fräsch för tex skolan.

Liknande produkter: Patagonia P-6

Kundservice: Mailat och frågat om andra produkter och fått svar inom 24h. Ej behövt använda mig utav annars.

Pris: 900