Tierra Cassin Ridge jacka och byxor

» Ladda upp produktbild

Gore-tex-ställ gjort för framförallt klättring. Skuret för rörlighet över huvudet, stor huva etc.


Tillverkare: Tierra Products AB
 
Betyg: 4.144.144.144.144.14
(betyg 4.14 baserat på 7 recensioner)

Skriv en egen recension

Det finns 0 ägare på Utsidan Lägg till i Min utrustning


 
Visar recensioner från      | Sortera efter    

Plus: Vattentät, Stryktålig, utformning på huva och armar

Minus:inte mycket, möjligen dragkedjan och att man tröttnar på den efter 5 års flitigt användande

Kommentar: Jag köpte jackan för ca 5 år sedan och har använt den under alla tänkbara förhållanden. den har fungerat som ren regnjacka under veckolånga fisketurer i de svenska fjällen och under kyliga vinterfårhållanden, men även som vardagsjacka.

man kan säga att jackan är flitigt använd under dessa år. fortfarande undrar folk om jag köpt en ny jacka, det säger en del om kvaliteten. självklart är den inte helt perfekt och det finns saker att förbättra.

Plus:
helt vattentät, bra utrormning på stort sett hela jackan, fin huva och förböjda armar. okej pris.

Minus:
lite kort i ryggen, dragkedjan behövde bytar efter fyra år. även den nedre stroppen har lossnat när jag fastnade i en buske. bara en helt vattentät ficka.

enda orsaken att byta jacka är möjligtvis att man tröttnar på denna slitvarg när man använder den i stort sett dagligen. funderade ett tag på en klättermusen men priset och avsaknaden av GORE-TEX gör att jag funderar en hel del innan jag beslutar mig för vilket märke det blir i framtiden.

En mycket bra jacka!

Liknande produkter: haglöfs liknande jackor i samma prisklass

Kundservice: bra och dåligt, fick dåligt bemötande där jag först skulle köpa jackan. valde då en annan butik.

Köpplats: Intersport

Pris: 4399

Plus: Skärningen: rymlig huva, långa ärmar, når ned över rumpan

Minus:Detaljutförandet har vissa brister

Kommentar: Jag köpte den för två år sedan och har använt den flitigt. Både i snöiga och regnblåsiga förhållanden. Den har aldrig läckt som andra haft problem med. Huvan är så stor att jag får in min stora cykelhjälm i den. Positivt när det ösregnar på vintern.
Den har också rejält tilltagna ärmar. De räcker hela vägen även när man cyklar.
Jag har tvättat den ett par gånger med Gore-Tex-tvättmedel och den har blivit ren och snygg samtidigt som jag fortfarande har kvar impregneringen.

Nu till nackdelarna. En av "dragspels-bröstfickorna" gled ut ur sömmen. De hade helt enkelt haft för liten sömsmån när de sydde ihop den. Jag kunde dock gå tillbaka till Tierra-butiken och fick den lagad snabbt och utan trassel.
Ett annat fel som uppstått är på dragkedjan. I den sitter en liten metallring som i sin tur har en snörstump som man drar i. Efter många av- och påklädningar har nu den metallringen till slut gett upp och gått av. Detta borde de ha förutsett eftersom metallringen är ganska klen, ungefär som ståltråd. Felet var dock lätt att åtgärda eftersom man kan dra snörstumpen direkt genom dragkedjelåset. Återstår att se om det kommer att nöta sönder snörstumpen.
Sedan så prasslar den lite väl mycket, i alla fall jämfört med de Klättermusenställ jag provat. Men det gäller väl alla Gore-Tex kläder antar jag.

Men sammantaget så gillar jag jackan. Den har fungerat mycket bra och varit väl värd sitt pris.

Plus: Fickorna, PRISET

Minus:Lite bylsiga ibland, för mycket tyg runt benen

Kommentar: Köpte mina första byxor 96/97 och ÄLSKADE dem. Fickorna på framsidan låret och plats för mattläggarknäskydd är ju UNDERBART! Köpte ett nytt par i vintras som jag inte testat så mycket än. Verkar vara samma uppbyggnad men med utbytt tyg på knän, bak, och ben. Vi får se om det håller lika bra.

Tierra har alltid varit bra på reklamationer och lagningar (bytt olika bitar av tyget flera gånger, dyraste lagningen 400 inkl frakt!)

Perfekta till telemark!

Plus: Designen, formen och huvan

Minus:Dåligt tyg, går ej att inpregnera

Kommentar: Köpte en cassin ridge jacka för ett och ett halvt årsedan, sedan dess har jag reklamerat jackan fyra gånger. Anledningen har varit att jackan har fungerat precis som en bumolsjacka. Första gången fick jag förklaringen att man hade "glömt" att lägga in gore tex i den sista biten tyg på fabriksrullen. De senare två gångerna fick jag bara en ny jacka utan vidare kommentarer. Den fjärde gången skickades jackan till Gore som påstår sig ha åter inpregnerat och behandlat gore texen, men jag hållar mig skeptisk till detta.
Men jackan har en underbar form. Stor formbar huva med en fantastisk förstärkning. Rejäla förstärkningar och bra rörlighet.
Bröst fickorna kunde få vara lite vinklade så att regn droppar rinner utan på slagen.
Tyget ger ett uselt betyg medans formen och designen ger ett högt betyg. Men sammanfattningsvis får jackan en 3:a

Kommentar: Jag har åkt skidor, turat och klättrat lite grann med stället under fyra månader förra vintern. Fick det för knappt ett år sedan i retur för en annan reklamation hos Tierra... Anledningen till att jag lämmnat tillbax det är att goretexen delaminerar lite här och var, inte Tierras fel direkt kanske. Generellt sett är de ganska robusta om man bortser från sömmar och benslut som blev söndertrasade av pjäxor stavar och skidor. Fickor på benen är suveränt, perfekta att lägga prylar i som man lätt kan komma åt. Svårvädrade med klättersele, tighta resårer i midjan (klippte av mina) annars måste jag väl säga att de varit bra. Nu väntar en ny säsong med ett par nya brallor får se om det blivit några förändringar... Förresten, en annan kommentar är, fast det gäller de flesta bibs, att goretex hela vägen upp till bröstet får väl ses som lite överdrivet.

Plus: Rörelsefrihet och huva

Minus:Vattentäthet

Kommentar: Jag köpte min jacka hösten -99. Redan nu tar jag in vatten utmed dragkedja fram, under ärmarna och vid midjan. Detta anser jag vara egentligen kasst. Men eftersom jag tycker om min jacka ändå så ger jag den ett högt betyg. Det är inget fel på rörelsefriheten och huvan är rena drömmen. Lite snålt med fleeceskydd vid hakan och väl smala ärmslut är det enda utöver vattentätheten som jag vill klaga på. Stropparna från huvan är på min jacka lösa men det är visst åtgärdat på de nya modellerna

Plus: Extremt hållbart.

Minus:Lite smala ärmslut.

Kommentar: Ruggigt bra GTX-ställ. Jag köpte mitt någon gång 96, eller 97 och har sedan gjort många isturer i det, och ett par alpina dito. Fantastiskt hållbart ställ, med stor huva, så man får plats med hjälm under. Mitt ställ är den äldre modellen, med kevlarförstärkningar och det är praktiskt taget outslitligt. Det är nog den bästa klätterjacka jag ägt, faktiskt.

Logga in