Merrell Moab VentilatorMerrell Moab Ventilator är en solid hikingsko med bra dämpning i form av EVA och Merrell air cushion mellansulan och hälen. Ett bra alternativ för de som vill ha en allsidig hikingsko som kan användas till olika typer av turer. Skon kommer också med en kraftig Vibramsula som säkrar ett bra grepp på olika underlag.


Tillverkare: Merrell
Tillverkarens produktsida

 
Visar recensioner från      | Sortera efter    

Plus: Bekväm, stabil, slitstark

Kommentar: Moab Ventilator är nog min favoritsko, alla kategorier. Mitt nuvarande par har hängt med sedan 2012 och upplevt en hel del, men håller fortfarande formen och har överlevt allt de utsatts för. Skon sitter riktigt bra på foten, jag upplever att de är normala i storleken (jag har storlek 45 på dessa och bär 45 även vanligtvis).

Som namnet antyder är det en välventilerad sko och den fungerar riktigt bra på sommaren. Bl.a. har jag använt den under en veckas vandring i Turkiet i 25-30 grader med bibehållen komfort. Dessutom upplever jag den som stabil med bra grepp, att gå nedför branta sluttningar med tung packning känns tryggt. Den funkar även under vår och höst om det är torrt, jag upplever inte att den blir för kall så länge det inte går alltför nära nollan. Vaddering i skon finns främst upptill, så den torkar förhållandevis fort. Att torka den över natten i tältet har generellt inte varit något problem.

Liknande produkter: Har prövat flera modeller från Haglöfs, Salomon m.fl. men hittar inte samma passform där.