Haglöfs Lupis

» Ladda upp produktbild

Gore-tex fodrad vandrarkänga


 
Betyg: 4.674.674.674.674.67
(betyg 4.67 baserat på 3 recensioner)

Skriv en egen recension

Det finns 0 ägare på Utsidan Lägg till i Min utrustning


 
Visar recensioner från      | Sortera efter    

Plus: Stabilitet, slitstyrka

Minus:hälsömmen efter lång användning

Kommentar: Köpte dessa för ca 10 år sedan. Efter detta har de gått många många mil. Fjällvandringar, många turer i skogen och som vintersko till vardags under vinterhalvåret. För 3 år sedan började sömmen som håller fast häldelen av lädret att släppa. Jag lämnade in skon till en skomakare och fick det fixat. Samma visa med den andra skon 2 år senare men detta tycker jag är rätt okej efter att ha använt dem kanske 100 dagar/år i 6-7 år innan sömmen började släppa på den ena och den andra höll ytterligare 2 år. Sulorna börjar bli lite väl slitna i dem så jag borde skaffa nya men detta är knappast något som ligger produkten till last.

De är lätta att fetta in, suger åt sig bra och håller länge. Jag brukar fetta in dem med Meindl sport-wax när jag tar fram dem för vintern, 1-2 ggr under vintern och en gång när jag ställer undan dem. När jag tar ut dem för fjäll/sommarskog så åker de på en infettning till.

Passar mina fötter bra som är ganska smala. Kort och gott ett par mkt kompetenta kängor.

Köpplats: Intersport outlet på 10-mila

Pris: 1000

Plus: Oslagbar gåkomfort. Sitter som gjuta på foten från førsta steg.

Minus:Kan va lite instabil vid vandrig med mycket tung packning. Har inte prøvat med sæck tyngre æn runt 15 kg.

Kommentar: Den øverlægset skønaste vandrigsko jag prøvat!
Otroligt skøn, lætt sko som inte behøvdes gå in øverhuvud taget! Min førsta tur i skorna var en topptur som tog runt 7h och dær vi gick unegær 1300højd meter uppfør och lika många nedfør, kænde varken av skav eller obehag av kængan.

Har tidigare haft bland annat Meindl Island Pro, en kænga jag tidigare tyckt va grym att gå i, men den bleknar i jæmførelse. Æven haft kængor från bla. Jørn-kængan, Lundhags, Garmont, Lasportiva, Asolo.

Som ni mærker har jag bara gott att sæg om den hær kængan! Ett mycket gott køp som jag tror få kommer va missnøjd med!

(Vad jag har førstått så ær Lupis en utgången modell från Hagløfs sortiment, kan ha fel, men finns fortfarande att få tag i på många platser)

Köpplats: G-Sport, Norge

Pris: 1500

Plus: Funktionell, bra pris, stabil, varm

Minus:Svår att torka ute när blöt, blir snabbt "repig" vid kontakt med sten

Kommentar: Har använt dem under 3 veckors vandring nu och har inte stött på några bekymmer. Håller foten varm och torr och ger inga skav överhuvudtaget.

Det enda negativa man kan säga är väl att om man nu skulle få in fukt i skon av någon anledning så håller de sig blöta ett bra tag efteråt. Det är då något svårt att få dem torra ute på fjället när det inte är så varmt.

En bra sko till, för mig, ett rimligt pris. Den bredare lästen passade min fot utmärkt.

Logga in

Tips!