gummistövel/Tretorn Sarek Millennium

» Ladda upp produktbild

Gummistövel som är lämplig vid såväl alldagligt bruk som vid längre vandringar. Skafthöjd 42 centimeter. Vikt 2000 gram. Finns i fem utföranden med olika skaftvidd, form, fotläst och foder.


 


 
Visar recensioner från      | Sortera efter    

Plus: Bra passform

Minus:Har lätt för att spricka sönder i sulan

Kommentar: Har haft mina sarek millenium stövlar i ca 2 säsonger och dom har redan spruckit i sulan under hålfoten, båda stövlarna. Inte roligt då man är ute på vandring. Pratade med tillverkaren idag och enligt dom så har dom inte haft några problem, han lät väldigt frågande!!! Har ett par andra tretornstövlar som är 30 år gamla och dom håller än!!!

Köpplats: lantmännen granngården

Plus: I stort sett tillräckligt breda och bra att gå i. Höga skaft, inga larviga snören i skaften där läckor kan uppstå i vecken. Hyfsat varma för sommar.

Minus:Hållbarheten - Hål genom klacken, helt osannolikt. Gröna stövlar är ju inte som förra seklets svarta, men nog borde de hålla tio år och hundra mil.

Kommentar: Jag tycker sarekstöveln är skit. Två fjällfärder på två år gick bra – två veckor, 15 mil, inget!annat däremellan. Nu är sulorna nästan utslitna (jag är inte onormalt tung). Värst är dock klacken som vid kort promenad på en sandstrand fick ett hål där det forsade in vatten. Jag har bett Tretorn kommentera både hålet och de nernötta sulorna, men man har valt att inte svara.
Glad att jag inte kommit iväg till fjällen när jag provade.
Min uppfattning styrks något av dotterns sarekstövlars hållbarhet.

Liknande produkter: Provade passform på många stövlar

Kundservice: Inget svar på sansat mail

Köpplats: Större sportaffär, minns ej vilken

Plus: Bra passform, lätta att vika ner

Minus:Trånga över vristen när man ska sätta på sig dem.

Kommentar: Fungerar bra i såväl terrängen som trädgården. Mitt andra par är jag inne på.

Plus: Hållbarheten. Bekväma för att vara stövlar.

Minus:Kan vara tighta att dra på.

Kommentar: Fantastisk hållbarhet och sköna att använda. Jag är inne på mitt andra par sedan slutet av 1970-talet, och de används ganska mycket. Det första paret blev utslitet för att jag förvarade dem med skaftet nedvikt, och då uppstod till slut en spricka i vikningen. Har alltid tyckt att andra stövlar har för styva skaft, man får skavsår på vaden om man har dem ett längre tag samt att de är klumpiga att gå i. Dessa stövlar sitter bra på foten.

Plus: Passformen, Vattentätheten

Minus:Ventilationen, Hållbarheten skaftets nederkant

Kommentar: Vid recensionstillfället har jag ägt stövlarna i två år där jag använt stövlarna under sex veckors fjällvandring, en vandringshelg i Småland och en del strödagar här och där. Att för det första välja stövlar föll sig naturligt då jag behövde ett par stövlar och lika gärna kunde köpa ett par ordentliga istället för att köpa ett par stövlar och ett par kängor; ekonomin spelade alltså även den en avgörande roll. Min uppfattning av Millennium är att den sitter bra på foten vid såväl korta som långa vandringar, lätt som tung packning. Stödet vid skråvandring och i bökig terräng är förhållandevis bra men här har kängorna ett plus. Jag har en förmåga att slå i tårna i en hel del sten men stövlarna har stått pall förutom en reva på sidan från en vass sten. Detta säger att slitstyrkan vid tårna är mycket bra men sidorna känns inte lika hållbara. Naturligtvis håller stövlarna tätt vilket gör att man kan plaska på genom de flesta vattendragen. Någon ventilation finns inte vilket gör att det blir fuktigt i stövlarna. För att avhjälpa detta gäller det att lufta fötterna ofta, dock torkar stövlarna relativt fort invändigt även om man blöter ned dem ordentligt.

Logga in

Tips!