Cover Boots, LundhagsÖverdragsstövlar för att skydda kängorna mot väta vid t.ex. vadning.


 
Betyg: 3.673.673.673.673.67
(betyg 3.67 baserat på 3 recensioner)

Skriv en egen recension

Det finns 1 ägare på Utsidan Lägg till i Min utrustning


 
Visar recensioner från      | Sortera efter    

Plus: Vikten

Minus:Slitage

Kommentar: Jag har använt coverboots som överdrag till vanlga skor för att slippa ta med ett par stövlar på längre cyklefärder. De slits dock ganska så snabbt om man trampar sig fram med dom (om det regnar) och ännu värre om man går på asfalt med dom. Så de är väl inte tänkt att använda mer än till att tillfälligt vada med. Jag ser dom mest som en engångsartikel...tyvärr. Men geniala och lätta för övrigt!

Plus: Billiga, sköter sitt jobb, sitter på plats.

Minus:Tunga som dykarskor (nästan)

Kommentar: Coverboots är vattentäta och dras utanpå kängorna vid vad och täcker då upp till strax under knäet.

För enklare vadning är de guld värda: tidigare fick min stövelgående flickvän alltid vänta på mig (känggående) vid mindre vad, eftersom hon alltid enkelt tog sig över medan jag fick leta de lättaste partierna/hoppvada. Nu har jag en sportslig chans att komma över innan mörkret faller. Är man flera kan man dela på ett par coverboots, som kastas över strömmen med några stenar inuti som kastvikt.

Dock stör det mig att coverbootsen väger lika mycket som hela mitt regnställ och tar lika mycket plats. Hade det inte räckt att göra skodelen slitstark och vrist-bendelen tunnare och lättare?

Plus: Helhetsintryck funktion: Toppen. + Rimligt pris.

Minus:Helhetsintryck konstruktion: Lite kvar att förbättra.

Kommentar: Min snälla familj köpte ett par vadaröverdrag, Lundhags Cover Boots, till mig innan min ensamvandring i Sarek hösten 01 ( http://fjallen.nygardh.net/sarek01/ ). Dessa var en fantastisk tillgång! Dom fungerade alldeles utmärkt. Vid dom flesta vad räckte dom till som dom var, dom räcker upp precis under knäna. Vid lite tuffare vad drog jag ner regnbyxorna över bootsen och spände remmar över smalbenen. På detta viset vadade jag i vatten nästan upp till grenen utan att bli våt. Bootsen var användbara på ett annat sätt också, dom var perfekta att lägga på marken i absiden och kliva på när man skulle ut och in i tältet för att slippa bli våt. Dom är dock lite ömtåliga och jag lyckades trampa på knytsnöret när jag skulle ta dom på mig och då revs en lite flik av galonen sönder. Man borde kanske vid tillverkningen flytta ner hällan som snöret sitter i ner på den svarta plasten som inte är lika ömtålig. Svetsen på översidan av foten gick också sönder, som tur var efter sista vadet. Jag har hört flera som har råkat ut för det så där kanske man också borde förbättra den.