Boreal Fuji

» Ladda upp produktbild

Mountaineering boot


 
Betyg: 4.334.334.334.334.33
(betyg 4.33 baserat på 3 recensioner)

Skriv en egen recension

Det finns 0 ägare på Utsidan Lägg till i Min utrustning


 
Visar recensioner från      | Sortera efter    

Plus: Mkt prisvärda. Stegjärnsfast allroundkänga som duger till det mesta.

Minus:Relativt lågt skaft. Skosnörena är runda och går upp lätt - byt ut!

Kommentar: Jag har använt mina Boreal Fuji flitigt i tre års tid. De sitter så skönt på foten att de knappt behöver gås in. En vecka efter inköpet gjorde jag en tiodagars tältvandring i Kebnekaise utan tillstymmelse till skavsår. Sulan är relativt hård vilket gör att kängorna kommer bäst till sin rätt i stenig och bökig terräng med tung packning. Men de är ändå så pass stilrena att de funkar på stan vintertid. I somras besteg jag Mont Blanc med mina Fuji-kängor på fötterna. Gick hur bra som helst! Endast ett litet skavsår, men det berodde mer på slarv med strumpor än på kängorna. Skorna klarar också att utsättas för en hel del väta, även vatten som sipprar in över kängskaftet. Plösen är helsydd och kängan är utrustad med fuktspärr. Får man in vatten torkar det undan ganska fort. Kort sagt - en utmärkt känga och ett stort plus för dess allsidighet. Funkar lika bra på stan som på Mont Blanc!

Plus: stabiliteten, plösen, vattentätheten, grepp, vikten och slittåligheten

Minus:torkar långsamt pga. fodret (normalt)

Kommentar: Ok, det här är inte mina drömskor men det beror nog mest på att de knappast finns. Jag köpte mina Fuji 1997 och har haft dem på ett flertal vandringar sedan dess. Premiärturen omfattade 17 dagar runt Keb inklusive STF:s glaciärkurs. Skorna klarade detta prov med glans! Förutom att jag aldrig fått skavsår av skorna så är de mycket bra i blockterräng utan att fördenskull vara dåliga i skogmark. Det går bra att ha stegjärn med snabbfäste till skorna och skornas styvhet känns optimal för t.ex. glaciärvandring och lättare alpin klättring. Sulan ger f.ö. ett mycket gott grepp på de flesta underlag.
Plösen är helsydd och skorna är fodrade med ett Sympatexmembran vilket gör att det inte läcker in något vatten. Trots att de är fodrade så har jag aldrig blivit störande blöt om fötterna inifrån trots att jag svettas ganska mycket om mina fötter.
Då skorna är av "kontinentalt" stuk och relativt låga så finns det dock en risk att bli blöt om man klafsar ner i vatten som går över toppen på skorna. Om man gjort det så tar det, precis som för andra skor av denna typ, en del tid att torka dem. Trots at detta hänt mig vid ett par tillfällen pga. oförsiktighet så har det aldrig blivit något problem utan det har gått att få dem ganska OK över natten när jag stoppat i uppsugningshjälpmedel - t.ex. papper, handduk och liknande - och hållit dem någorlunda varma.

Plus: Vikt, pris o lite till

Kommentar: Gick in dem med en 5 mil vandring och det resultera i skavsår! Efter det har jag dock aldrig haft några liknande tendenser och de känns som gjutna efter foten! Har bestigit Mt. Blanc med dem och det fungerade bra också bra. Går nog utmärkt att använda dessa skor vid anmarsher till berg med tanke på dess låga vikt!

 

Aktuellt: Gotaleden invigd