Pinewood Lappland Extreme byxa

Pinewood Lappland Extreme byxa

Friluftsbyxa med förstärkta knän och bak. Membran gör byxan vattentät till 10.000 mm vattenpelare. Andas och är vindtät.


Tillverkare: Pinewood
Tillverkarens produktsida
 


 
Visar recensioner från      | Sortera efter    

Plus: Bra och lagom många fickor, bra passform

Minus:Sömmarna började spricka upp fort lite här och var, knapparna har lossnat, tigtha vid bensluten

Kommentar: Jag köpte mina Pinewood Lappland Extreme för två eller tre år sedan. Har främst använt dem under perioden mellan november-maj då dem är alldeles för varma att gå i om det är varmt, särskilt utan funktionsställ under, då känns det som att byxorna var av gallon. Byxorna andas inte särskilt bra, och dem blir blöta hyfsat lätt, fast det går inte igenom direkt. "Membranet" är ganska tunt och de hjälper nog inte särskilt mycket för att isolera, känns som att det är ett yttertyg och ett ett innertyg, utan något emellan.

Passformen var bra för mig, dock får inte alla kängor plats "innanför" byxorna i benslutet. Sen kan nog byxorna kategoriseras som vinterbyxa, och då tycker jag att det är bra med upphöjning vid ryggen, vilket dessa byxor saknar.

Kan inte säga att jag är imponerad av byxorna, men dem är inte riktigt bra anpassade för varken sommar lr vinteraktiviteter, men under hösten och våren funkar dem helt ok. Sen är det väl så att jag använt dem rätt mkt, så för en som inte behöver byxorna så ofta så håller dem nog bra.

Även om jag inte testat den vanliga "Lappland" modellen utan membran så skulle jag spontant rekommendera den, känns som att membranet i denna byxa är aningen misslyckat. I övrigt en bra byxa.

Pris: 850

Plus: Prisvärd, rentav billig. Slitstark, rejäl, utmärkt funktion.

Minus:kan inte komma på något negativt.

Kommentar: Har haft Pinewood Lappland extreme sen i våras och har bara positiva erfarenheter av byxan. (finns även som jacka). Byxan är lätt fodrad så den gör sig bäst vår, höst och vinter. Membranet gör sitt jobb mycket bra och jag kan vara ute i timmar i riktigt skitväder utan att det går igenom. Mer prisvärd byxa tror jag är svårt att hitta på marknaden. De förstärkta knäna är suveräna när man sitter mycket på knä.

Liknande produkter: kikade på liknande byxor från fjällräven men prisskillnaden och tidigare goda erfarenheter av Pinewood gjorde att jag valde att testa Pinewoodbyxan.

Köpplats: Go Nature

Pris: 849

Logga in


Glömt namn/lösenord? Logga in med Facebook

Tips!