Norröna Bitihorn Aero60 JacketJusterbar huva med liten skärm.
Bröstficka
Dragsko i midjan.
Kardborre i ärmslut.
Reflexer på bröst och rygg.
100% återvunnen polyester.
Material: aero60
Vikt: 180g (L)


Tillverkare: Norröna
 


 
Visar recensioner från      | Sortera efter    

Plus: Lätt, vindtät, andas bra, hög krage!

Minus:Priset(?)

Kommentar: Jag letade länge efter en lätt och tunn vindjacka med huva, bland kandidaterna fanns Marmot Ion och Montane Lite-Speed, jag hade vissa synpunkter för och emot, Ion känns för plastig och saknar dragsko, jag har ingen personlig erfarenhet av Montane, etc, men när jag stötte på Aero60 från Norröna så sa det klick =)

Aero60 är en sån jacka man alltid kan ha med sig, den blir inte större än liten apelsin när man knölar ner den i sin packpåse. Den har sin självklara plats längst ner i väskan just utifall. Jackan är nästan helt vindtät men ändock inte vilket gör att den andas bra och känns helt ok att gå hårt i. Bär jag ryggsäck så blir jackan endast synligt blöt i ryggslutet där ryggsäcken ligger dikt an. Jackan står emot duggregn i någon timme ungefär.

På ingen av dessa punkter tror jag att den skiljer sig nämnvärt från sina konkurrenter, utan det som avgjorde i Aero60s favör var utseendet och skärningen. Jag älskar den höga kragen jag kan trycka ner hakan innanför, varken Ion eller Lite-Speed tycks ha en sån och Aero60s huva är stor och rymlig utan att bli för sladdrig. Sist men inte minst så kan Norröna göra snygga kläder när de väl vill och den svarta modellen av Aero60 ser lika ok ut i skogen som på stan.

Uppdatering 2011
Jag blev så beroende av min Bitihorn att jag beslöt att skaffa en liknande jacka i annan färg, denna gång föll valet på Arcteryx Squamish Hood, vars material har samma härliga egenskaper som Bitihorns. Dessa två kombineras med Marmot Tempo Jacket som mellanlager, och den kombinationen klarar ALLT utom spöregn och sträng kyla.

Liknande produkter: Marmot Ion Wind Shirt, Montane Lite-Speed Jacket

Köpplats: Addnature

Pris: 890

Logga in