Klättermusen Idun Tee

Klättermusen  Idun Tee

Förstärkningsplagg i dun, med utseende som en t-shirt.


Tillverkare: Klättermusen
 


 
Visar recensioner från      | Sortera efter    

Plus: Lätt, varm.

Minus:Bizarra storlekar, hur tänkte de..? För mig som är 172 cm lång är det tänkt att bröstvidden ska vara ca 85 cm. Hmm, har de mätt på 12-åringar tro..? XL sitter utan att vara för tight.

Kommentar: 290 gr i XL. Inte genomsydd och varm så det förslår. Liten packvolym,
Fungerar fint kyliga kvällar på sommarfjället och med lätt förstärkning klarar man även höstfjället.

Plus: Bra funktion, lätt, varm och skön.

Minus:Högt pris.

Kommentar: Sammantaget är Idun ett fantastiskt bra förstärkningsplagg vilken tar liten plats, har låg vikt och funkar till de flesta friluftsaktiviteter. Riktigt skön att använda vid pauser när det är lite kallare ute under en skaljacka eller liknande.

Den har ett lite speciellt utseende, precis som en t-shirt, fast med öppning i halsen. Tack vare denna konstruktionen slipper man bylsigheten som kan bildas av en hellång dragkedja samt framförallt att det inte bildas något kalldrag vid axlarna, vilket det riskerar att göra på en dunväst. Alternativet hade snarare varit en dunjacka, typ klättermusen Liv, men då ökar vikten lite grann och även smidigheten. Den tar väldigt liten plats i packningen och fungerar därmed utmärkt för att ta med sig på till exempel fjällvandringar, skridskoåkning eller liknande.

Under en vandring i Sarek uteslöt jag helt att ta med en varmare tröja och använde istället Idun tillsammans med ett ullunderställ, vilket fungerade yperligt. Detta blir ofta både varmare och lättare.

Liknande produkter: Klättermusen Bore, Klättermusen Liv

Pris: 2000