Stellar Equipment ultralight shell jacketfabric: Dermizax®Ultralight – 3-ply, DWR-treated, 82 g/sqm, 100% nylon.
Main fabric denier: 20D.
Lining fabric: No lining.
Waterproofness: 20 000 mm.
Breathability: 20 200 g/sqm/24h.
Garment weight: Men’s M 228 g, L 251 g. Women’s S 205 g, M 217 g.
Center back length men’s: S 72.5 cm, M 74.5 cm, L 77 cm, XL 79.5, cm XXL 82 cm.
Center back length women’s: S 67 cm, M 69 cm, L 71.5 cm, XL 74 cm.
Hood/collar: Fixed hood adjustable at front. Extra high front of hood for maximum protection against the elements. Stiff brim of hood.
Pockets: One zipped chest pocket.
Zippers: YKK zippers. YKK Aquaguard™ technology used on all exposed zippers.
Ventilation: No ventilation.
Sleeves and cuffs: Pre-bent and extra long sleeves for extra freedom of movement. Elastic cuffs.
Bottom hem: Elastic bottom hem. Drop tail.


Tillverkare: Stellar Equipment
Tillverkarens produktsida
 
Betyg: 2.332.332.332.332.33
(betyg 2.33 baserat på 3 recensioner)

Skriv en egen recension

Det finns 0 ägare på Utsidan Lägg till i Min utrustning


 
Visar recensioner från      | Sortera efter    

Plus: Lätt, vattentät, stretch

Minus:Justering av huvan

Kommentar: Jag måste väl försvara den här jackan lite, jag håller med om att huvans justering är kass. Men det är också enda synpunkten jag har.
Jag har haft den i sarek med ihållande regn, den håller tätt och jag har inga problem med att det blåser in någonstans, det är nog en fråga om att modellen passar min kropp väl.
Jag bytte ut huvans justeringslås och är nu fullt nöjd med den. Jag använder den sommartid som regnjacka till vardags och fjäll.

Liknande produkter: Haglöfs L.I.M

Kundservice: nej

Pris: 2295

Plus: ganska lätt

Minus:HUVAN, hur man man släppa ut en sån jacka på marknaden utan att skämmas, testar man inte sina saker alls?

Kommentar: Har haft många skaljackor genom åren och vissa är bättre än andra.
Den här hamnar definitivt på den nedre delen av skalan, förstår inte vad denna jacka tillför och vem som ska ha den och till vad? Det finns massor av jackor som är bättre, lättare, billigare etc.

Den andra recensionen kunde vara skriven av mig, jag håller med till 100% så jag kanske inte tillför så mycket med min.

Så frågan är var jag ska börja? Har haft jackan i över ett år men pga dess brister används den mindre och mindre.

Passformen som ska vara atletisk är nog snarare kort/tjock men få möjligheter att justera jackan. Muddarna är för slappa, det blåser in både där och runt midjan hur man än gör.

Men det absolut sämsta med jackan är huvan. Det finns inga möjligheter att justera passformen och volymen av huvan etc. Det går inte att få till den varken med hjälm, keps, mössa eller barhuvad. De minimala gummiplupparna som ska låsa huvan är alldeles för klena, minsta vindpust så står huvan som en spinnaker över huvudet. Med handskar på går det inte heller att hantera gummipluttarna. Lagom roligt att ta av handskarna i regn och kyla.

Jag skulle ALDRIG ta med denna jacka på fjället inte en chans, den klarar inte vind. Vrider man på huvudet tittar man in i huvan, inte roligt när man cyklar

Tyvärr hamnar denna jacka i skamvrån, har t.o.m. försökt ge bort den men ingen vill ha den av någon anledning när de testat den. En kompis var inte glad efter några dagar vid Kebne i somras där det regnade hela tiden.

"use it for high-pulse activities like trail-running" haha, jo om man vill dö svettdöden ska man absolut springa i den men det gäller alla membranjackor. Här kan jag också passa att varna er även för deras vindjacket 2.0, den andas lika uselt. Köp inte den heller snälla.

"mountain biking." Med eller utan hjälm? Cykelhjälmen går inte in under huvan alls.

Den enda texten som stämmer på deras hemsida om denna jacka är "Ventilation: No ventilation"


Köper ni denna jacka så testa huvan om och om igen och inte bara inomhus. Prova med hjälm, mössa, keps, barhuvad etc. Vrid huvudet och se om huvan hänger med. Prova cykla snabbt och se om huvan stannar kvar på huvudet eller åker av som en bromsfallskärm. Prova också att lyfta armarna, för mig åker hela jackan med uppåt då.

Mitt omdöme av denna jacka är långt ifrån bra. Stellar erbjöd sig att köpa tillbaka den (och vindjackan) så de vet nog om dess brister men den ligger numera och skräpar i stugan.

Avstå och titta på andra jackor istället.

Liknande produkter: Haglöfs LIM jacket som jag också har är 100 gånger bättre

Kundservice: Bra, de erbjöd sig att köpa tillbaka jackan så de är nog mycket medvetna om bristerna denna jacka har.

Pris: 2000

Plus: Hyffsat lätt, prasslar knappt, verkar tålig

Minus:Andas inte bättre än något annat - dvs sämre än utlovat. Huvan är usel - för stor utan hjälm, för liten med hjälm och kan inte dras åt eller justeras. Inga justeringar vid ärmslut och längst ner - det blåser rakt in och igenom.

Kommentar: Jag ville verkligen gilla den här jackan. Den är lätt, prasslar knappt och jag tycker den är riktigt snygg. Den inhandlades i panik då min förra jacka hade havererat totalt helgen innan och vi redan var i Åre på väg mot Sylarna, så jag hade en timme på mig att skaffa ny regnjacka.

I stressen och brist på uppenbart bättre alternativ ignorerade jag min gnagande oro över avsaknade av vissa detaljer.

Nu har jag precis bott i bilen på långresa och därmed använt jackan ganska mycket på kort tid. Det har blivit många dagars klättring i olika klimatzoner, årstider och discipliner (bouldering, trad, sport, alpinism). Men även vandat en del i fjällen, gjort många dagsturer i alperna, fiskat och nu använts för skidturer i alperna halva säsongen.

Jag har med andra ord använt jackan ganska mycket och haft tillfälle att prova olika kombinationer av kläder, justeringar av huvan etc för att få den att funka så bra som möjligt.

Det bästa med jackan är att materialet inte prasslar särskilt mycket, det känns starkt och tåligt och "trevligt" rent subjektivt. Jackan är ju också riktigt lätt. Så tycker jag personligen att den är snygg och har fått höra detsamma av folk jag mött på vägen och det är ju alltid kul.

De stora nackdelarna enligt mig är:

1) Huvan är usel! Försöker man titta åt sidan ser man rakt in i jackan, kommer stark vind blåser den upp huvan som en ballong etc. De små gummigrejerna som ska justera huvan funkar knappt alls i praktiken. Utan hjälm på skallen är den för stor (eftersom den inte går att justera) och har man ens en liten klätterhjälm så är den tight och obekväm över. Att dra på den över skidhjälm är bara glömma (åtminstone min).

2) Inga justeringar vid ärmsluten (svag elastisk del). Det blåser in i ärmarna och du får dem inte tätt om du drar den över handskar (måste krångla med att få handskarna över jackan istället).

3) Ingen justering/dragsko längst ned gör att det ibland blåser rakt in och kyler ner ordentligt. Sjukt opraktiskt när man vill använda den just för att ta bort vinden i bergen.

4) Materialet är inte märkbart bättre än något annat jag provat. Är det lite varmare ute och man svettas blir det precis lika blött under som vilken billigmodell som helst. (Min förra jacka var i Neoshell och den svettades jag inte i närheten lika mycket i och blev aldrig blöt av regn.)

Sedan finns det smådetaljer som att den enda fickan inte är gjord för att packa ihop jackan i. Det går att använda den, men det är inte smidigt och blir inte något jättelitet paket. Men det kan jag leva med.

Sammantaget förstår jag inte vem jackan är gjord för. Varje aktivitet jag provat den till, varje klimatzon har jag stött på begränsningar och irritationsmoment. Nu återstår att bygga om huvan på egen hand i ett sista försöka att undvika köp av ännu en ny jacka.

Liknande produkter: Haglöfs LIM och alla andra lätta regnjackor som fanns i butik i Åre timmarna innan vandringen började.

Pris: 2200

Logga in

Tips!