Marmot Thunderlight Jacket

» Ladda upp produktbild

Marmot Thunderlight Jacket tre-lagers


Tillverkare: Marmot
 


 
Visar recensioner från      | Sortera efter    

Kommentar: Nu har den spruckit i sömmarna under båda armarnas ventilation, dragkedjeflärpen har gett sej, och den läcker..suck
//Nyman

Plus: lätt vikt, liten packvolym,

Minus:Huvan

Kommentar: En lätt 3-lagersjacka från Marmot, dock med riktigt dålig huva som skyddar dåligt vid hårt väder på vintern.Jag har använt den sedan maj-97 och är ganska nöjd med den.

Bra ärmhålsventilation (långa dragkedjor).

Materialet är lätt och smidigt. Eftersom i dessa dagar skalplagget ofta förpassas till ryggsäcken pga uppkomsten av windstoppertröjor, så uppskattar jag att jackan är kompakt när den är ihoppackad. I den ena napoleonfickan finns en liten påse man kan packa ner den i.

Fickorna är av nätmodell och kan gå sönder om man har vassa saker i dem.

Jackan har midjejustering och denna är dold inne i en napoleonficka och med enhandsfunktion, vilket är bra.

För mig så fungerar den perfekt för sommarturer. För vinterturer med risk för hårt väder så vill jag ha en bättre huva (t ex Klättermusen Bifrost, Fimbul).

Det mesta är bra förutom huvan, som skyddar ganska dåligt men det positiva med den är att den följer huvudets rörelser hyfsat så att inte sikten försämras.

som helhet bra men ej full pott.

Plus: justerbar hur du vill

Minus:klena kardborresömmar

Kommentar: Har haft jackan i ett halvår nu, det enda man kan önska av den är en stadigare huva., men det har jag fixat med en bit tubsytt snöre och en ståltråd. Dock är kardborrebitarna i armventilationen lite klent sydda, lämnade dock in detta ock det tog ca 2 veckor att fixa inget krångel