Marmot PrecipLätt regnjacka till bra pris


Tillverkare: Marmot
 
Betyg: 3.233.233.233.233.23
(betyg 3.23 baserat på 13 recensioner)

Skriv en egen recension

Det finns 5 ägare på Utsidan Lägg till i Min utrustning


 
Visar recensioner från      | Sortera efter    

Plus: Lätt, smart, smidig, regntät.

Minus:Kondens.

Kommentar: Jackan håller dig torr men det blir lite kondens så en tunn långärmad ulltröja eller dylikt under är att reckommendera. En del tycker att den har dålig ventilation, men det är för att de inte har upptäckt dragkedjorna under armarna. Dessa måste öppnas när det blir varmt/du blir för varm.

Pris: 700

Plus: Liten, lätt att ta med.

Kommentar: Hade den på vandring längs El Camino i Spanien och regnet öste ner i knappa timmen och jag var helt torr under.
Troligen passar den bäst på sommarhalvåret skulle jag misstänka då tyget är enkelt och inte i flera lager.
Fick även användning av den året efter på El Camino i ösregn och blåst från sidan på väg över Pyreneerna.
Var snustorr undertill även denna gång :-)

Pris: 999

Kommentar: Men Annafia! en dragkedja är inte vattentät!! Du ska vara tacksam att du fick pengarna tillbaka av addnature. Det var ren goodwill.

Plus: Snygg och skön.

Minus:Håller ej tätt.

Kommentar: Snygg och skön jacka, så länge det inte regnar för mycket... Den klarade inte av en timmes promenad i lite kraftigare höstregn utan att släppa igenom vatten; vid dragkedjorna och även lite på axlarna. Hade förväntat mej att den skulle klara betydligt mer än så och lämnade tillbaka den till addnature (som inte kunde hitta något fel på den, men jag fick ändå pengarna tillbaka).

Kundservice: Bra, men fick stå på mej för att få pengarna tillbaka.

Köpplats: Addnature.com

Pris: 948

Plus: Lätt, smidig och snygg

Minus:Dålig regntäthet, dålig ventilation

Kommentar: Jackan är lätt och smidig. Håller regnet ute relativt väl med tanke på hur tunn den är men efter längre regn så läcker vatten igenom. Själva passformen är bra och möjligheten att vika ihop den i sin egen ficka (till en mycket smidig boll) är kanon. Jackan är bra om man som jag har den under kortare stunder (upp till ngn timme) i regn men inte längre.

Kundservice: Hjälpsamma säljare med god service

Köpplats: Naturkompaniet

Pris: 990

Plus: Lätt, bra ventilation, priset

Minus:dragkedjan som man stänger på "fel" sida

Kommentar: Funkar perfekt på mig trots att jag svettas väldigt mycket,
vill påstå att jag känner mig väldigt komfortabel när jag nyttjar plagget.
Vill också tillägga att kemikalier i samband med vissa produkter kanske inte passar så bra tillsammans.

Liknande produkter: Haglöfs och fjällräven

Köpplats: Sportcity Skellefteå

Pris: 990

Plus: Lätt,liten volym,bra huva

Minus:Fuktig på armar,ofta fuktig invändigt,membranet på insidan fort trasigt,bylsig passform

Kommentar: Rätt snabbt gick membranet på insidan sönder i nacken /nötning av hår och hårspray?),upplevde att ärmarna sög åt sej vatten,liksom längst ned vid dragkedjan och där det finns kardborre.Omimpregnerad flertal gånger med klent resultat.
Bra huva,liten packvolym,funkat OK ändå.
Stor skillnad i regntäthet jämfört med byxorna som hör till

Plus: Lätt, liten när den är packad,slitstark

Minus:Ej vattentålig, bylsig, fickorna sitter dåligt placerade när man bär ryggsäck.

Kommentar: Funkar bra som vindjacka men inte som regnjacka. Släpper igenom vatten efter någon timmes måttligt regnande. Förutom att det tränger igenom plagget så läcker det in vid dragkedjan.

Plus: Skärning, fickorna

Minus:Håller inte tätt

Kommentar: Efter att ha läst recensioner och tester valde jag att köpa en precip jacka i april detta året och den har bara gett mig gråa hår. Jag gillade vikten, skärning och allt men den läcker som ett såll. Inte det minsta duggregn. Ok tillbaka och reklamera den - lite ovanligt men inga problem - efter fyra veckor kommer svaret - fel på tyget ok. Jag plockar ut en ny jacka efter som jag fortfarande var i tron att det var den första som var dålig men det tog ett duggregn och sen var jackan tillbaka i butiken och nu kommer jag inte att köpa en ny.

Jackan har varit utsatt för lättare duggregn i lugn aktivitet, stå stilla och titta på hundträning. Jag har cyklar till jobbet i varierat regnväder och jackan är dyngsur på insidan det och regnet gör stora fina fläckar vid varje droppe.

Nej nu skall jag inhandla en nya jacka och då blir det en mer traditionell hårdare skaljacka.

Plus: Ganska lätt, snygg

Minus:Läcker

Kommentar: Jag har haft den i drygt två år. Räkna inte med att den håller dig torr några längre stunder, efter några timmars regn är man ganska blöt under. Andas hyffsat bra, jag har använt den som skaljacka vid vandring och jag tycker att den andas tillräckligt bra för det ändamålet.

Den har inget nät-innertyg vilket jag tycker är perfekt. Mycket lätt men samtidigt har den alla funktioner som behövs. Två rejäla fickor plus en innerficka tillgodoser förvaringsbehovet. Huvan är så bekväm så jag använder den istället för mössa vid många tillfällen. Den går att justera både huvans "omkrets" och dra åt den på mitten horisontellt så att man inte får tunnelseende.

Med tanke på vikten och att en av fickorna är utformad för att man enkelt ska kunna stoppa in hela jackan i den genom att vända in ut på fickan så är den jättepraktisk att alltid ha med sig i väskan till jobbet ifall det blir regn på vägen.

Med tanke på att den inte klarar så mycket väta och att skillnaden i pris upp till de billigaste GoreTex-alternativen inte är jättestor så kan jag inte rekommendera den.

Plus: snygg, håller dig torr, bra passform. Billigare än Paclite

Minus:prasslig, känns något skör

Kommentar: Köpte för en tid sedan en Marmot Precipjacka, en ny variant med stretchtyg. Idealisk sommar att testa den under med tanke på den mängd regn som fallit under de senaste månaderna. Jackan håller undan bra mot yttre väta, har goda ventilationsmöjligheter under armarna, väger under 400g, inga onödiga detaljer. Jackan känns dock något tät och varm. Bra längd på ärmar, tight modell idealisk for cykling, vandring och dyl.

Kommentar: Jag har inte hunnit testa den under mer extrema former utan bara i lättare regn och rusk. Jackan verkar andas väldigt bra i kontrast till vad visa andra säger. Hållbarheten vågar jag inte säga något om men den är definitivt lätt och skön att ha på sig. Priset tycker jag dock ligger i överkant.

edit 2009
Jag har nu använt jackan en del och den har delaminerat i nacken så jag böt upp mig till en aegis.

Plus: Lätt, packbar, mångsidig, PRISET!

Minus:Lite

Kommentar: Instämmer med tidigare recension. Mycket bra lättvikts jacka med brett användningsområde. Har haft min i snart fyra år och den fungerar bra - vattentätheten fortfarande acceptabel (har återinpregnerat den några ggr), och alla detaljer håller fortfarande. Min modell är dock tvålagersvarianten med nätfoder - vilket har en tendens att fasta i kardborre och dragkedja om man är lite snabb.

Jag tycker den främsta användningsperioden är vår/sommar/höst - alldeles utmärkt jacka för vandring, cykling osv. Kanske inte lika funktionabel vid vinterstrapatser - då har jag hellre ett tjockare/tåligare gtx plagg.

Plus: lätt, billig, bra ventilation

Minus:önskar lite mera slim fit...

Kommentar: Har under den snöfria perioden testat Marmot Precip Jkt, och kan bara konstatera att den uppfyllt mina förväntningar. Sökte efter en lätt regnjacka med acceptabel huva, ventilation och rejäla fickor. Precip väger 345 g, har en väl fungerande och lite justerbar huva, rejäla pitzips och 2 stora fickor som man når med ryggsäck. Ventilationen fungerar ypperligt, och fickorna fungerar som extra öppningar vid riktigt varmt och fuktigt väder. Tycker själv att 3-lagersutförandet är smidigare än ett nätfoder på insidan, inget som hakar i dragkedjor o dyl. Fick dessutom min för en tusenlapp (normalpris 13-1500), vilket jag tycker är skäligt för en enkel och ren jacka utan finesser.
Enda problemet hittills har varit att endast jag och inte jackan är "modell bönhas". För att klara armlängden köpte jag en medium (ärmarna är väl tilltagna på precipen, men det är mina också...), med följd att jackan tenderar att bylsa sig lite på framsidan. Dock inget problem för funktionen, och vem köper en stylish regnjacka?

Logga in

Tips!