Marmot Ion WindshirtMycket lätt vindskyddande jacka som tar liten plats i packningen.


Tillverkare: Marmot
Tillverkarens produktsida
 


 
Visar recensioner från      | Sortera efter    

Plus: Ganska lätt, priset, bra plagg att ta med om man aldrig kört med vindblus innan,

Minus:Ingen dragsko längst ner, lite kort

Kommentar: Marmot Ion är ett av mina favoritplagg. Den kommer med på alla mina vandringar och jag har fått möjlighet att testa vad den går för.

Jag köpte Ion för det var en bra kompromiss mellan vikt och pris. Det finns lättare alternativ, men Ion var tillräckligt lätt med ett bra pris för mig.

Jag använder Ion som förstärkningsplagg vid rast, eller så går jag med den när det är lite kyligare eller blåsigare. Med en Ion anser jag att man erbjuds suveräna möjligheter att alltid gå med lagom mycket kläder på sig.

Med min Ion går jag även i lätt regn eller dimma, håller man tempot så klarar kroppsvärmen att hålla regnet på utsidan. Vid rast kan det dock vara ide att förstärka med regnställ (om det regnar förstås).

De brister eller förändringar jag skulle vilja se på Ion är framförallt att den skulle vara lite längre ner över ryggslutet. Därtill skulle jag gärna se en dragsko eller resår längst ner så att man kan dra åt den.
Jag undrar också om det verkligen är nödvändigt med ett så rejält blixtlås som det faktiskt är på den.

Det positiva med Ion är att jag upplever att den ventilerar bra, står emot vind bra, väger hyfsat lite (141g M) och att det är en huva på den.

När min Ion har gjort sitt kommer jag nog dock att testa en ännu lättare variant, men jag känner nu med min Ion att en huva är ett måste.

Sammanfattningsvis så får man en väldigt prisvärd vindblus med en Ion, inte det lättaste, men den funkar väldigt fint.

Liknande produkter: Montane velo smock, Montane featherlite, Vaude spinoff smock

Köpplats: Naturkompaniet

Pris: 499

Plus: Lätt, högt vindmotstånd.

Minus:Kanske något kort. Hade gärna sett att de förlängt den några centimeter i ryggslutet.

Kommentar: Marmot Ion verkar hålla vad den lovar. Den är extremt lätt, och den står emot vind mycket bra. Än har jag inte testat den under tuffare förhållanden (förutom kall vind) så andningförmåga får jag lov att komma tillbaka till. Hur som helst så verkar den uppfulla det som jag är ute efter, en lätt jacka som stoppar vind.

Kundservice: Mycket bra

Köpplats: Naturkompaniet

Pris: 500