Marmot EssenceEn light regnjacka med luva. Endast 198 g. En bröstficka på vänster sida. Reflexer fram och bak. Dragsnodd ner till och i luvan. Liten skärm på luvan.


Tillverkare: Marmot
 


 
Visar recensioner från      | Sortera efter    

Plus: Lätt. Reflexer. Bra luva. Bra passform. Materialet håller tätt. Klarar glödsprätt.

Minus:Glider av axlarna när den är öppen. Samlar vatten i ärmsluten.

Kommentar: Lättaste som fanns på marknaden sommaren -07? 198 g.

Tror den har försvunnit ur Marmots sortiment nu. Kan inte hitta den längre. En regnjacka till den delen av året som en trelagers Gore-Tex är för varm. Uppfyller någorlunda de krav på en jacka som ska klara; lite vind, regn och slusk.

En av sakerna som irriterar mig är att när man inte har dragkedjan uppdragen har den en tendens att glida ut på axlarna. Sånt kan driva mig till vansine. Men jag får dock säga att den fantastiska vikten uppväger den saken. Den är så lätt och smidig att man knappt känner att man har den på. Nedpackad fyller den bara som en knytnäve.

Det finns dock några stora minus som kan bli övervägande problem vilket får mig att inte rekommendera denna jacka. När det regnar glider regnet längs med kanterna vid dragkedjan. Är det någorlunda varmt ute och man därför har den öppen så kommer vattnet därför att hamna lika mycket på insidan runt dragkedjan som på utsidan. Detta har jag upplevt vid framför allt vandring. Man blir varm och öppnar gärna för ventilering. Man går lite framåtlutad pga ryggsäck... Jackan hänger därför ofta fritt och det rinner således bara ut på byxorna. Alltså inget större problem. Man får dock öppna upp för bröstremman på ryggsäcken då denna annars suger åt sig regnvatten och leder den in till bröstet. Ett probem man dock får oavsett vilken jacka man har om jackan är öppen.

Vid ärmsluten sitter den muddar som är som "gummiband". Det gör att den sitter mycket fint och inte glider ner om man nu vill dra upp ärmarna något. Men.... I och med att de sitter helt längst ute så hamnar det vatten som kommer i kontakt med dem lika mycket på insidan som på utsidan. Ärmarna slutar ju i en åtdragning i dessa "gummiband" och det vatten som smiter in kan därför inte rinna ut igen, vilket det kunnat om det vore vida ärmslut. Nu samlas det i stället i ett litet veck strax innan för mudden. Och när man höjer armen för att vifta bort mygg eller vad man nu gör så rinner det in till armbågen och när man gjort det så är underarmen kall och blöt. Bottenbetyg till Marmot! Se upp med detta när ni köper regnjacka. Se till att evt. vatten som sniker sig in kan komma ut istället för att sugas upp av understället.

Köpplats: Addnature.com

Pris: 1395

Logga in