Marmot Alpinist Climbing Jacket IIIJacka i trelagers gore-tex för krävande aktiviteter, t ex klättring.


Tillverkare: Marmot
 
Betyg: 3.673.673.673.673.67
(betyg 3.67 baserat på 3 recensioner)

Skriv en egen recension

Det finns 0 ägare på Utsidan Lägg till i Min utrustning


 
Visar recensioner från      | Sortera efter    

Plus: Kraftig och slitstark väv

Minus:Tung och "andas" dåligt

Kommentar: En fin och slitstark jacka med många detaljer, kanske för många... Alla lager fickor på framsidan gör att den blir för tät och bylsig framtill. Den känns också stel. Jag håller heller inte med om att den är lätt. Min modell är ifrån 1998, så förhoppningsvis har dom förbättrat en hel del sen dess.

Kommentar: Köpte min Alpinist 1996. Antar att III står för produktutvecklingen på en från "början" bra jacka?

Den är lätt (3-lagers) och har de funktioner man förväntar sig som ex. luftning under armarna.

Huvan som rullas in och låses med en strap är ju inte mycket att ha men å andra sidan tar man inte av den heller och saknar den när den behövs.

Såg att priset legat ganska stilla sedan 96. Det är ju ingen billig jacka men det funkar bra och håller länge. Ett stort minus tycker jag dock är dragkedjorna som (åtminstone) på min jacka är "felvända" dvs inte på sättet man är van vid. Detta retar man sig på... Vid fall ex. på skidor är det också lätt att av misstag öppnan fickorna upptill när man kasar på snön då dessa öppnas nerifrånochupp.

Plus: Material, skärning och fickor är i absolut toppklass!

Minus:Dålig huva, dyr.

Kommentar: Min jacka är från 1998, och jag har använt den både på vinter- och sommarturer för vandring, skidåkning (utför och tur) och alpin klättring. Den är mycket skön att ha på sig tack vara den goda passformen och det smidiga materialet. Kvaliteten är hög, och antalet finesser många.

De stora bröstfickorna är underbara! Speciellt på vintern när man ofta vill kunna stoppa undan vantar, halsduk mm. Det är bara att proppa in. De vertikala öppningarna gör dem mycket lätta att komma åt. Nätinnerfickan är bra för t ex en platt vattenflaska, eller stighudarna om man vill hålla dem varma. "Altimeter pocket" på ärmen kan tyckas lite löjlig, men är faktiskt ganska bra. Har man en höjdmätare så är ju användningen given, annars kan man ha lite godis eller kanske sin kompass där. Dock saknar jag faktiskt fickor nertill. Visst, när man cyklar eller har sele på skulle de inte fungera så bra, men man gör ju faktiskt annat också. Dessutom skulle det vara skönt att kunna stoppa ner händerna ibland.

Öppningarna under armarna tycker jag inte fungerar speciellt bra. Vid de flesta aktiviteter har jag ryggsäck på mig, och då är axelremmarna delvis i vägen för öppningarna. Även om man lyckas öppna så tycker jag inte att det ger speciellt bra ventilation. Möjligen om det blåser mycket och man bara har något mycket genomsläppligt plagg under.

Huvan är, som på de flesta amerikanska jackor, inte gjord för dåligt väder. Speciellt inte dåligt vinterväder. Den är djupt inskuren vid sidorna, och saknar förstyvning. Detta gör att den skyddar ansiktet dåligt när det blåser och driver snö eller regn. Dessutom tycker jag att snörlåsen som drar åt i framkanten är placerade alldeles för långt upp. Det går inte att stänga till ordentligt vid hakan. På min jacka har jag åtgärdat detta genom att sy på en vindskärm, och flytta ner snölåsen. På detta sätt blev huvan plötsligt alldeles utmärkt.

På det hela taget en mycket bra jacka men med vissa brister. Den skulle fått 5 poäng med en bättre huva.

Logga in

Tips!