Marmot 8000MExtrem dunjacka för höghöjd eller polarförhållanden.
Fast huva, två värmefickor nedtill och två stora innerfickor med plats för drickflaska m.m.
Dragsko vid linning och dragsko med snölås i midjan. Dunfylld termoklaff bakom dragkedjan. Boxkonstruktion utan genomgående sömmar. Yttertyg i Dryloft. Dunkvalite 725-800 cu.in/oz beroende på årsmodell, ca 430g dun. Vikt 1300g.


Tillverkare: Marmot
 


 
Visar recensioner från      | Sortera efter    

Plus: Huvan, rörligheten och mysfaktorn!

Minus:Priset!!!

Kommentar: Jag älskar att sätta på mig jackan, dra huvan över huvudet och dra åt snoddarna så att endast näsan syns! Tyvärr ges inte många tillfällen att använda en sådan jacka för denna jackan är varm, mycket varm. Jag upplever jackan såpass varm att jag inte kan ha den på ens vid lungna promenader om det är varmare än -30.

Jackan är rymlig och det är inga problem för mig att dra den över skaljacka och allt utan att det blir otympligt. Den är försedd med stora fickor som rymmer allt smått o gott man kan behöva.

Under mitt 1,5 år på Svalbard kom jackan väl till pass, den fick följa med på alla längre vinterturer och åkte på vid matraster, bivack och fotosessioner. Under en fototur var det -40 grader och vi stod still i ca 20 min; kameran frös, folket frös... alla utom jag.

Logga in

Tips!