Klättermusen FrodeVi är så stolta. Vår Frode fick priset SOA Sustainability Award 2010. Utmärkelsen uppmärksammar den hållbaraste och miljövänligaste produkten på marknaden och delas ut av branschorganisationen Scandinavian Outdoor Group.
Tyget i Frode är tillverkat helt utan fluorkarboner och slitstyrkan är fantastisk. Frode är också mycket bra exempel på vår MFR-filosofi, med perfekt kombination av vindresistens och isolerande egenskaper. När man jämför den med många andra softshells så har Frode ett betydligt bredare användningsområde.

Extra stretchpanel vid pannan och smarta snörjusteringar gör att huvan sitter som en mössa. • Varm och skön runt halsen, tack vare microfleece-fodret i halslinningen. • Förstärkta axlar och armbågar. • Förlängd rygg.


Tillverkare: Klättermusen
 
Betyg: 4.54.54.54.54.5
(betyg 4.5 baserat på 2 recensioner)

Skriv en egen recension

Det finns 0 ägare på Utsidan Lägg till i Min utrustning


 
Visar recensioner från      | Sortera efter    

Plus: Sitter skönt, andas enormt bra och skyddar mot en hel del vind. Huvan sitter riktigt bra.

Kommentar: Det i mitt tycke utmärkande för denna jacka är hur enormt bra den andas trots att den samtidigt värmer och skyddar från vind och mindre mängder vatten.

Köpte den då jag blev galen på skalplagg som inte andades och kändes på tok för varma. Så sett fungerar den otroligt bra. Har nu denna jackan på mig när det behövs ett ytterlager och lägger på en ultratunn regnjacka när det öser ner.

Använt i alperna både sommar och vinter,svensk skog och lågmarksled vår och sommar samt på stan året om.

Luvan funkar bra, även om jag precis som tidigare recensent insett att man ser fånig ut med den hårt åtdragen ute på stan.

Jackan väger inte så mycket, men det finns ju vindjackor som i princip inte väger ett dugg. Samma med packvolym. Så om man ska bära plagget som backup i packningen stor del av tiden är det en avvägning om det är värt extra vikten och platsen mot överlägsen komfort och andningsförmåga. Nu drar detta inte ner betyget då det är två helt olika typer av plagg som kanske inte borde jämföras.

Liknande produkter: Diverse softshelljackor.

Plus: Passform Andning

Minus:Luvans utseende Något kort framtill

Kommentar: Väldigt trevlig vår/sommar/höst jacka! Fungerar utmärkt vid fysisk aktivitet tack vare enormt bra andning. Passformen är tajt samtidigt som det fungerar utmärkt med ett extra lager då jackan är gjord i töjbart material. Tyvärr något kort framtill. Luvan sitter som en mössa och har många justeringsmöjligheter, tyvärr så ser man dock ut som ett fån om man behöver luvan i stadsmiljö.

Logga in