Klättermusen Fliisa (jacka och tröja)

» Ladda upp produktbild

Fliisa Tröja och Fliisa Jacka är båda massflowplagg med MFR 3. Det betyder att båda två är vindplagg som förhindrar avkylning i höga vindstyrkor, samtidigt som massfloweffekten gör att du kan jobba hårt i dem.

Plaggen har ett brett användningsområde och måste tåla många timmars användning per år.


Tillverkare: Klättermusen
 
Betyg: 3.53.53.53.53.5
(betyg 3.5 baserat på 4 recensioner)

Skriv en egen recension

Det finns 0 ägare på Utsidan Lägg till i Min utrustning


 
Visar recensioner från      | Sortera efter    

Plus: Skyddande och varm

Minus:Dålig ånggenomsläpplighet vid kevlarförstärkningarna

Kommentar: Jag har en Fliisa-jacka (inte tröja) som jag skaffade för några år sedan. Skillnaden är heldragen, rak dragkedja och fler fickor. Det verkar som Klättermusen har slutat tillverka den modellen nu.
Behaglig att bära, varm och vindtät. Kevlarförstärkningarna på underarmarna har dock GRYMT dålig ånggenomsläpplighet (för att undvika termen "andningsförmåga" och därmed dra på mig en massa BW-inlägg om att bara levande organismer andas för att slutligen mynna ut i återgivandet av något gammalt eskimåiskt visdomsord om att den som svettas dör), vilket är mycket irriterande. Underarmarna blir svettiga (och borde varit döda för länge sedan :D ) även vid väldigt lätt ansträngning som att t.ex. cykla till jobbet. Att använda den som mellanlager under GT-jacka blir "kaka på kaka" eftersom skalet borde vara tillräckligt vindtätt.

Plus: Tröjan har bra passform och är snygg

Minus:Saknar ventilationsmöjligheter, för låg krage

Kommentar: Fliisa-tröjan är ett av de där plaggen som numera aldrig följer med ut på tur. Den är för tung som mellanplagg, och för tät som ytterplagg. Eftersom en del av fleece-luddet sitter på utsidan tappar man en del av isolationsfunktionen, och på det stora hela lämpar sig tröjan bra för stadsbruk. Den sitter tight men räcker ändå till i ärmlängd, och den sneda dragkedjan och dito bröstfickan plockar ett par stilpoäng.
Det täta tyget gör att man lätt börjar svettas, och har detta väl skett så finns det ingenstans för värmen att ta vägen. Ingen ärmhålsventilation, ingen hellång dragkedja, ingenting. Å andra sidan skiljer sig Fliisan inte från andra WS-plagg på just den punkten.

Kommentar: Jag har använt Fliisan till långfärdskridskoåkning och alpin utförsåkning och finner att den uppfyller de krav som man kan ställa på de typen av plagg. Plagget är vindtätt och med en bra fuktudtrivande egenskap som är tacksamt vid hård aktivitet ,som långfärdskidåkning i kallt väder eller vandring .Jag har provat olika Windstopper laminat ,och de kommer inte i närheten när det gäller fukt utsläpp. Klättermusen har verkligen gått in på rätt väg.
/Bosse.

Plus: Passformen, fickan

Kommentar: Fliisa-tröja

Jämfört med en vanlig fleece-tröja är den betydligt vindtätare och därmed också varmare.
När man inte rör sig särskilt mycket är den däremot inte alls lika värmande och go som en äkta ylletröja.

Som mellanplagg tycker jag den är på tok för tät och blir otrevligt fuktig på insidan.

Bäst tycker jag den funkar som ytterplagg när det inte är så varmt och man inte rör sig väldigt aktivt.

Den sneda dragkedjan är riktigt bra för att ventilera jämfört med en konvetionell rak kedja.
En funktion jag saknar är att kunna reglera ärmsluten, för att på så sätt kunna ventilera bättre.

Måste säga att Mithril-tröjan får följa med betydligt oftare tack vare mångsidigheten och den suvveräna torkförmågan.


Per Wiklund

Logga in

Tips!