Klättermusen Einride

» Ladda upp produktbild

Skalplagg i Etaproof bomull. MFR 8.


Tillverkare: Klättermusen
 
Betyg: 3.833.833.833.833.83
(betyg 3.83 baserat på 6 recensioner)

Skriv en egen recension

Det finns 2 ägare på Utsidan Lägg till i Min utrustning


 
Visar recensioner från      | Sortera efter    

Plus: snygg, bra passform

Minus:dålig hållbarhet, dålig service

Kommentar: Jag har haft jackan i över ett år och använd den dagligen. Jackan sitter bra och ser bra ut. Allt var bra tills jackan gick sönder. Jag fick hål i tyget vid flera sömmar. Jag skickade in jackan till Klättermusen och fick den tillbaka med tyglappar klistrade över alla hål. När jag ringde till Klättermusen och uttryckte mitt missnöje över tyglapparna, upplyste man mig att jackan inte är tänkt att hålla längre än ett år om man använder den dagligen. Det är verkligen inte ok för en jacka som kostar mer än 3000sek.

Liknande produkter: norrona svalbard

Kundservice: Riktig dåligt. Fick som svar att de inte ville göra varje kund nöjd.

Köpplats: Globetrotter

Pris: 3300

Plus: Passform, Bekväm, Mångsidig

Minus:Ingen Hjälmhuva, Inga justeringar i ärmslut

Kommentar: En jacka jag litar på året runt så länge det håller sig någorlunda torrt. Hade gärna velat se plats för hjälm i huvan. Huvan är övrigtvis väldigt bra, har goda justeringmöjligheter både bak och på sidorna. Jackan är lätt, bekväm och står emot lättare regn bra. Hade gärna sett justeringmöjligheter vid handlederna, men annars är den suverän!

Liknande produkter: bomulsanoraker, Fjällräven, Norröna, Bergans

Kundservice: Ej behövt

Köpplats: Naturbolaget i Växjö

Pris: 3700

Plus: Extremt användbart plagg. Allt från skaljacka på vintern till skjorta på sommaren.

Minus:Allt för snålt tilltagen huva. Kunde vara större, gärna med plats för hjälm

Kommentar: Grym jacka som passar till det mesta. Tar nästan aldrig av mig den. Tyvärr så är huvan väl så snålt tilltagen för min stora skalle eller någon som vill ha hjälm.

Liknande produkter: Inga.

Kundservice: Sömmarna sprack på ett ställe. Klättermusen fixade detta föredömligt snabbt!

Köpplats: K G Jonsso Sport & Fritid AB

Plus: Passformen!Finishen-detaljarbetet!

Minus:Priset-vattentåligheten-läcker vid riktigt regn!

Kommentar: Har haft min i 1 1/5 år nu och kan bara säga att den är mycket bekväm att ha på sig! Har tvättat den några gånger och den har fått lite "bomulls-patina"! Sista tvätten blev med NikWax Cottonproof-detta skall göra den "regntåligare"!Har ej testat detta riktigt än!Nackdelen är ju att den inte är vattentät. Detaljerna och finishen är HÖG-(jämfört med Everest-anorakar).

Plus: passformen, designen, materialvalet.

Minus:Priset

Kommentar: Efter att ha varit ägare av en Einride [Eijnride] jacka i dryga två veckor vill jag kortfattat skriva ner mina upplevelser.

Jackan har enligt mig en mycket god passform. Den sitter bra på kroppen och det är lätt att röra sig i den. Ett bra exempel på detta är huvans utformning: Den är följsam och med bra inställningsmöjligheter. Om något negativt ska sägas om jackan upplever jag att ärmlängden är något lång, men detta kan i och för sig bero på att jag har korta armar. Soms agt på det hela taget en mycket bra passform som passar sig för såväl aktiviter som inte har för hög ansträngningsgrad som för vardagen. Ett stort plus är designen som jag finner mycket tilltalande. Vill också säga att de extradetaljer som medföljer jackan är onödiga (en visselpipa och kompass) och är detta prishöjande så...ja man klarar sig gott utan dessa detaljer kort och gott.

Vidare vill jag ge plusspoäng för materialvalet, något som vissa andra kritiker (se Framförallt Njaldiskussionen) ondgjort sig något över. Jag finner materialvalet - etaproof, ett tättvävt bomullsmaterial - mycket tilltalande. Jag gillar känslan av naturmaterial istället för andra skaljackors ibland regnjackekänsliga och lite prassliga känsla. Detta är naturligtvis högst personligt. Jag resonerar på så vis att hellre ha en skön jacka som fungerar när det inte regnar och sedan använda regnjacka vis behov. Det ska poängteras att Einrides vindtäthet är mycket god.

Avslutningsvis måste tilläggas att jackans pris är orimligt högt. över 3000 :-. Ofattbart dyrt. Men visst, kläder har ju alltid en identitetsformerande funktion och i den bemärkelsen är väl priset helrätt...

Nåväl, mitt tips, Om du funderar att köpa en Einride (eller Njal) är att endera titta på klättermusens hemsida eller ringa dem. Verkar som att de ofta har andra sortering till salu. Jag köpte min jacka för 1200 inklusive porto.

Plus: Passformen. Rörelsefriheten. Skön att bära. Vattenbeständigheten m.m.

Minus:Att plasten i huv-kanten smälte av värmen från strykjärnet. Handtvätt.

Kommentar: Passformen är mycket god. Den är mycket behaglig att bära. Man har mycket god rörelsefrihet. Användningsområdet är stort även om plagget inte är lämpat för hög aktivitet. Det funkar likabra som "skjorta" i skugga en varm sommardag i skogen (låg aktivitet underförstådd) som vid lätt regn respektive i minusgrader och snö. Vad gäller materialets funktion som regnplagg som någon yttrat sig om (ang. Njal tror jag) har jag fått uppfattningen att funktionen till viss del kan förbättras genom god skötsel; tvättar man sin jacka, håller man den ren och stryker man den? etc. Att materialet blir fuktigt på insidan efter en stunds regnande är inte samma sak som att det kommer in vatten. Materialet sväller ju av vattnet, kan bli som sagt lite fuktigt på insidan, men tätnar ju mer vatten det utsätts för. Underställ i ull/ullfrotté rekommenderas. Har jackan blivit blöt så torkar den mycket snabbt. Tycker att strykinstruktionen kunde varit mer utförlig. Bomullen tålde den angivna värmen, men kanten på huvan smälte på ett ställe.

Logga in

Tips!