Bergans of Norway Super Lett JacketSuper Lett är en regnjacka med låg vikt och minimal packvolym. Den har fast huva, 2-vägs dragkedja och frontklaff. Jackan är tillverkad i vattentätt och vindtätt 3-lagers Dermizax® som andas.


Tillverkare: Bergans of Norway
Tillverkarens produktsida
 


 
Visar recensioner från      | Sortera efter    

Plus: Bra vind- och vattentäthet

Minus:Något tung, något "vid" passform

Kommentar: Bergans Super Lett Jacket är kanske inte direkt superlätt om man jämför med annat som finns på marknaden, då den i storlek L väger nästan 500 gram. Bortsett från det så är det bra jacka som man kan lita på i alla väder. Den modellen som jag har är en äldre variant och har numera ersatts av en uppdaterad variant (som framförallt är mer figursydd).

Jackan är vind- och vattentät och har prövats i både fjäll och på sjön. Efter en heldag ute i regn har jag alltid varit torr på insidan, så den fyller sin primära funktion väl. Passformen är överlag bra, den har ganska långa ärmar och är inte insydd något eller justerbar, vilket gör den ganska "bullig" till formen när den bärs. Det positiva med detta är att det ryms tjocka förstärkningsplagg under, däremot känns den något dulsig om man inte bär så mycket under. Huvan är bra och lätt att justera.

 

Logga in