Bergans Isogaisa3-lagers Dermizax stretch
Tejpade sömmar
Ventilation under ärmarna
Friktionsförstärkningar runt axlar och höfter
Recco lavinreflector
Avtagbart snölås
Liftkortsficka
Fast huva


Tillverkare: Bergans of Norway
 


 
Visar recensioner från      | Sortera efter    

Plus: ventilationen, stora men diskreta fickor, smådetaljerna, designen

Minus:Utsliten efter tre år (dock extremt välanvänd), dragkedjan gick sönder ppå ett märkligt vis

Kommentar: Ägde fram till för en månad sen en underbar Isogaisa. Jag använde jackan nära nog varje dag i tre år innan den var utsliten. (Under den tiden han jag med en skidsäsong i Kanada, himla massa buss och tågåkande, slänga den på golvet under bänken i skolan 5 gånger om dagen i ett år och mycket annat. Jag använde den alltså extremt mycket.)
Jag var på väg att byta ut den då den utseendemässigt var utsliten, men dödsstöten kom när dragkedjan gick sönder genom att "tänderna" släppte från resten av dragkedjan. (jag knypplade med nål och tråd fast den och förlängde livstiden ytterligare några månader innan det gick sönder igen)
Jag älskade verkligen jackan från dag 1.
Det jag älskade mest var
+ Efter några dagars skidåkning med den så tog jag ur snölåset, jackan satt så bra så att inte ens storvurpor i pudersnö gjorde att jag fick in någon snö. (det sattes sedan aldrig mer tillbaka)
+ Smådetaljerna, T.ex. att dragkedjan går upp lite snett och man slipper få en knöl mitt på munnen
+ VÄLDIGT stora fickor, som knappt syns när dom inte används
+ Bra ventilation med dragkedjor under armarna

Det enda negativa jag känt med jackan är den tappade sin "vattenbortstötningsförmåga" lite väl snabbt. Detta trots korrekta tvättar och nya lager impregnering.

Tyvärr fick jag inte chansen att köpa en Isogaisa igen, utan det blev en Norröna Narvik. Tyvärr så saknar jag mycket av känslan ifrån min Isogaisa i den betydligt dyrare Norrönajackan..

Kundservice: Som vanligt är de mycket trevliga om man visar att man redan innan besöket bestämt sig för att handla. Annars är man inte värd skit..

Köpplats: Skövde Natur

Pris: 3500

Plus: Den enda jacka du behöver

Minus:Nada

Kommentar: Är helt kär, i en jacka ??!!

Ja så är det, har haft min i ett drygt år och verkligen använt den hela året! Skulle inte byta den mot någon annan. Bra förstärkningar vid axlar och höfter. Ventilationen är suverän. Den rekommenderas starkt!!!

Köpplats:

Pris: 2995

Plus: Bekväm, Utmärkt ventilation, Extremt tålig, Allroundjacka, Prisvärd

Minus:Ej formbar skärm på huvan

Kommentar: Av någon anledning är Bergans ett märke man inte ser speciellt ofta vare sig i traditionella butiker eller i e-butiker. Lite konstigt med tanke på att företaget tillverkar helt suveräna produkter som dessutom ofta är mycket prisvärda om man jämför med motsvarigheter från andra märken.
Bergans Isogaisa är främst avsedd som skidjacka vilket man tydligt märker eftersom den har snölås, liftkortsficka och RECCO-lavinreflektor. Jag kan varmt rekommendera jackan till alla som är ute efter en tålig allround-skaljacka. Den passar för de flesta outdoor-aktiviteter och har en så pass snygg design att den inte heller behöver skämmas i stadsmiljö. Det enda den kanske inte är lämpad för är som lättviktsjacka i varmare klimat. Däremot inte sagt att det är något fel på ventilationen som tvärtom är helt utmärkt. De långa blixtlåsen under ärmarna ventilerar ypperligt utan att störa känslan eller rörelsefriheten vilket inte alltid är fallet för andra jackor med samma ventilationslösning. Istället för att som de flesta andra tillverkare använda sig av olika typer av Gore-Tex använder Bergans sitt eget membranmaterial Dermizax vilket i mitt tycke fungerar minst lika bra som Gore-Tex XCR eller liknande. Andra fördelar med Dermizax är att materialet är av typen fyrvägsstretch samt att det går att tvätta med vanligt tvättmedel utan att porerna sätts igen.

Köpplats: Utekompaniet Örnsköldsvik

 

Logga in

Tips!