Base Camp friluftskläder

» Ladda upp produktbild

Friluftskläder - jacka och byxor - helt i polyester, med vadderad stoppning, avsedda för turskidåkning och vandring. Jackan har avtagbar huva, ett antal ytter- och innerfickor med dragkedja samt dragsko i midjan, förstärkningar på armbågarna samt kardborrband vid handlederna. Byxorna är försedda med elastiska hängslen med plastspännen för reglering av längden, möjlighet att även bära midjerem, dragkedjor och kardborreglage nedtill på benen, förstärkningar på knäna.


Tillverkare: Base Camp
 


 
Visar recensioner från      | Sortera efter    

Plus: Värmande plagg även vid stark vind.

Minus:Slaka hängslen, klumpiga plastspännen, grunda fickor.

Kommentar: Plaggen passar närmast mera normala friluftsmänniskor i samband med turskidåkning eller vandring under bättre väderförhållanden och absolut inte under extrema förhållanden tex. snöstorm och häftigt regnande.
En klar nackdel är att plaggen ej är speciellt vattentäta utan blöter igenom alltför snabbt vid kraftigare nederbörd.
Byxhängslen upplever jag som för slaka, varför man lämpligen även bär en livrem, plastspännena är vidare för stora och klumpiga och tenderar att skava om de kommer i kläm innanför ryggsäckens bärremmar. Dragkedjorna nedtill på byxbenen är alltför futtiga dvs. för korta. Vidare är fickorna inte speciellt rymliga utan alltför grunda, vilket gör det alltför omständigt att ta fram saker som man kan behöva.
Plaggen klarar dock kraftig vind förvånansvärt bra så att man håller varm. Förstärkningarna på utsatta delar dvs. knän och armbågar talar också till klädernas fördel.