Arktis Stowaway WindbreakerLätt vattenavvisande windbreaker


Tillverkare: Arktis
 


 
Visar recensioner från      | Sortera efter    

Plus: Lätt, liten packvolym, prisvärd

Minus:Sömmarna vid dragskon behöver förstärkas

Kommentar: Jag har använt ARKTIS Stowaway windbreaker från Militaryshop under två vintervandringar á 10 dygn, samt under några helgturer vår/höst. Smidigt plagg att ha i fickan och bara dra över ylletröjan om det börjar blåsa eller blir nederbörd.

Har inte testat den i längre ihållande regn och den anges som vattenavvisande, inte vattentät; har t.ex inte tejpade sömmar. Men den är bra vattenavvisande.

Vikt 153 gram och kostnad knappt 300 kronor. Den är tålig mot det mesta utom hetta. Smälter t.ex direkt vid "nästankontakt" med ett hett kaminrör. Grenar i skogen har inte lyckats sticka hål på min (men att plöja sig genom snåriga områden pallar den inte i längden) och blötsnö har inte trängt igenom. Hade gett den en femma om inte sömmarna varit lite klena, särskilt vid ärmsluten och i synnerhet vid dragskon i midjan behöver de förstärkas, och om inte materialet var så värmekänsligt. Men ett bra prisvärt, lätt och smidigt, kraftigt vattenavvisande och helt vindtätt plagg är det. "Andas" bra också.

 

Logga in

Tips!