Arcteryx SolanoEn lättvikts (333 gram) windstopper i polyester (245P WINDSTOPPER® 2L) skuren för lättare friluftsaktiviteter. Jackan tillåter ventliation och är även tunnt fodrad.


Tillverkare: Arcteryx
Tillverkarens produktsida
 


 
Visar recensioner från      | Sortera efter    

Plus: Fyller sin funktion, lättvikt, regnavvisande

Minus:Fickorna, priset

Kommentar: Jackan fungerar bra för exempelvis cykling, golf och promenader, då den stoppar vinden effektivt samtidigt som den har ganska låg packvolym samt låg vikt. På grund av fodringen så ger den lite värmande egenskaper och fungerar sämre vid högre temperaturer. Jackan har även lättare vattenavvisande egenskaper och fungerar i lätt regn.

De två fickorna vid sidorna är ganska stora och fungerar inte så bra ifall man har större eller tyngre föremål i dem då det studsar och har sig. Fungerar för papper, pengar o dylikt.

Jackans fodring och ytmaterialet sitter inte alltid ihop vilket kan ge en känsla av bylsighet, men jackan är ändå väldigt smidig. Ibland kan jackan tyckas kort, men drar man åt dragskon vid midjan så kan man sträcka upp armarna utan att jackan åker upp.

Priset på 2000 kronor känns som mycket för en windstopper, men när jag väl använt den känns det nästan befogat. Dock köpte jag den på realisation för ungefär halva priset.

Köpplats: Naturkompaniet

Pris: 995