Klättermusen MysseMysse har en oöverträffad tätning runt öronen. Tejpad är den vattentät, varm och go. Mysse är allt du behöver för att hålla knoppen varm och torr och faktiskt en viktig säkerhetsdetalj eftersom en stor del av värmeförlusterna sker genom huvudet. Dessutom är den lätt och smidig att knöla ner i fickan.


Tillverkare: Klättermusen
 


 
Visar recensioner från      | Sortera efter    

Plus: Varm, bra skärm

Kommentar: Har använt ett flertal årsmodeller och tycker att mössan försämrades när de bytte från fleecefoder till ull samt när de bytte till den där nya mojängen som används för att strama till hakbandet. Så de har gått ner ett snäpp i betyg. Ett tips är att storlek S passar även till ganska små barn.

Plus: Go', snygg, passform och komfort

Minus:Hakbandet och att man hör märkbart sämre med helt nerfällda öronlappar

Kommentar: Himla go' och snygg mössa. Nyttan av att den har ett membran som gör den vattentät kan väl diskuteras. Någon har ifrågasatt vattentäta mössor med motiveringen att de inte behövs om det regnar, då man i dessa situationer istället kan dra jag huvan över skulten. Håller delvis med. Huvan ger ett bättre skydd, men ibland är det skönt att slippa huvan. Jag gillar värmen, membranet och passformen. Två saker drar ner betyget. Bandet under hakan hade såpass dålig funktion att jag klippte bort det. Tänkte att om jag åker på fjälltur och behöver ett sådant band, jag hellre låter sy på ett annat med bättre funktion. Ett problem på min (äldre) modell är att man hör märkbart sämre då öronlapparna är helt nedvikta. Detta har åtgärdats (?) på senare modeller genom öppningar som ska släppa igenom ljud bättre.

Plus: Passform, konstruktion

Minus:Dyrare än motsvarande mössor, styvt material

Kommentar: Mysse är en välsittande, vind- och vattentät fleecefodrad mössa. Varje företag med självaktning inom friluftsbranschen gör en ungefär likadan, och i stort sett är skillnaderna mycket marginella.

Mysse har ett väldigt smidigt hakband där man slipper en stor dragsko av plast, men är å andra sidan styvare i materialet. Fleecen är rätt tunn, vilket är bra vid högre aktivitet men mindre bra vid stillasittande. Vissa tillverkare har mer fleece, med dess för- och nackdelar.

Dock, måste jag något ifrågasätta vinsten med att ha en vattentät mössa? Både sommar- och vintertid använder jag huvan på jackan om det skulle regna, och ingen mössa i världen skulle få mig att välja en jacka utan huva (med allt den innebär av skydd för hals och ansikte, etc). Om mössan gjordes av ett tunnare material som bara var vindtätt, skulle man vinna prestanda utan att sakna vattentåligheten?

Plus: Vind och vattentät

Minus:Dyr, dålig dragsko på hakremmen

Kommentar: Fin och skön mössa som även är vind/vattentät. Användbar när man vill ha vindskydd men inte vill fälla upp huvan, som vid utförsåkning. Efter att jag bytt ut gummiklämman som satt på hakremmen mot en vanlig fjäderbelastad dragsko sitter mössan bättre.

Plus: Varm och Torr

Kommentar: Myssen är helt suverän, speciellt vid paddling i svalt väder med starka vindar.
Skönt att hålla sig varm o torr om knoppen även när det fläktar på.
Kan rekommenderas!
Mvh Thorleif

Logga in