Klättermusen GreppetSaxat från Klättermusens hemsida:

Greppet är en varm och vattentät handske med bra friktion och slitstyrka. Den är speciellt avsedd för vinterklättring och vinterfjällturer och har en unik konstruktion med en genial skärning av trelagerslaminatet för bra tejpning. Du slipper komplicerade tejplösningar och får en mjuk känsla trots Kevlar och trelagerslaminat.

Innerhandsken Ullpile är ny för i år och värmer som ull, men har ihopbindningsskiktet förstärkt med nylon.


Användningsområde:
Alla vinteraktiviteter - som långfärdsskridsko och isklättring m m.
Utmärkt även för segling, paddling och andra vår-, sommar- och höstäventyr.


Tillverkare: Klättermusen
 
Betyg: 4.54.54.54.54.5
(betyg 4.5 baserat på 4 recensioner)

Skriv en egen recension

Det finns 2 ägare på Utsidan Lägg till i Min utrustning


 
Visar recensioner från      | Sortera efter    

Plus: Greppet, värmen, vattentätheten.

Minus:priset

Kommentar: Kanon vante, rejäla, varma, vattentäta och med imponerande grepp. Hade dem när jag åkte skridsko och behövde ingen handledsrem när jag pikade... Men det går oftast bara använda dem, med fordret, korta stunder, om man är aktiv, sedan blir det för varmt...

Plus: Passform, Känsla, Vattenskyddet, greppet

Minus:Dyra, sisådär kvalitet, dålig innervante

Kommentar: De fungerar ju.. MEN de går sönder i vid själva handflatan. Lossnar liksom små små bitar. Just det är helt skit till det priset. Däremot sa klättermusen att det bara är det yttre gummi membranet som lossnar mot kevlaret och att det är ett vanligt "fel" när de används mkt. De skall fungera lika bra, men greppet när det e kallt försämras en hel del.

Kommentar: Kommer antagligen att hålla ihop längre än jag, riktigt bra passform, snygga samt välgjorda.

Kommentar: Handskarna gör verkligen skäl för sitt namn, även när kvicksilvret kryper en bra bit under nollan så har du ett underbart grepp. Samma typ av spännen som på de övriga Klättermusenprodukterna gör att handsken sitter bra och är lätt att justera med den andra handen, med eller utan handsken på. Säkerhetslina inne i handsken är ju en självklarhet, och har verkligen kommit till användning ett par gånger. Jag upplever dem som vattentäta, smidiga och varma. Är det riktigt kallt ute kompletterar jag med en tunn fingervante, men oftast använder jag dem utan något innerfoder alls. Det enda negativa jag kan komma på, förutom priset då, är innervanten som kunde vara skönare. Dessutom gillar jag inte att logotypen skall vara så framstående på alla produkter, det får mig att känna mig som Mr. Klättermusen ibland.

Logga in