Hestra-handsken Fält Guide GloveEn handske helt i läder med löstagbart foder i ullfrotté/ullpile.

Impregnerad nötnappa på ovanhanden och impregnerat Army Leather-getskinn på handens insida
Fodret har ullfrotté på handens insida och ullpile på ovansidan.
Kan även kombineras med andra foder.

Öljett med karbinhake.

Denna modell är döpt efter en av Sveriges överlevnadsexperter, Lars Fält, som också varit med och utvecklat handsken.

Finns i färgerna naturgul/offwhite och brun/svart.


Tillverkare: Hestra-handsken
Tillverkarens produktsida
 


 
Visar recensioner från      | Sortera efter    

Plus: Tåliga. Kvalitet i arbetet samt tjockt skinn. Får en fin färg på ovansidan efter användning om man bryr sig om sånt. Väldigt bra att kunna byta foder, blir som nya.

Minus:Delen runt handleden är som sagt varken stor nog eller smal nog. Viktigt att fetta i de annars tål de inte hårt användande. Den vita delen blir fort smutsig om man bryr sig om sånt.

Kommentar: Har haft handskarna sedan 2010.
Ångestladdad prissättning på något som vid första anblick ser ut som 49:- arbetshandskar. Men skenet bedrar, som tur är.

De har används till både utearbete vintertid, skidåkning, skogspromenader, stadspromenader och egentligen det mesta. Stryktåligheten är väldigt god. Under dessa år har jag fått sy ihop 2cm vid pekfingret. Bytt foder 2 gånger. Men i övrigt har det hållit ihop helt perfekt.
Passformen är väldigt bra till mina händer. De är stora men ändå smidiga. Dock kan delen runt handleden kännas att den inte är smal nog att gå under jackan men inte heller stor att gå över så kan bli kallt där ibland.

Inne i handskarna finns även små plasttrekanter där man kan fästa elastiska band för handlederna. Dessa är bra för snöigt, vått väder och högt upp i liften.

Pris: 895

 

Logga in

Tips!