Försvarets regnställ M90Regnstället består av jacka med huva samt byxor. Huvan kan vikas in i kragen. Byxorna är djupt urringade fram och har öppningar runt livet för ventilation. Vidden i midjan regleras med livrem och benvidden med tryckknappar. Tillverkat av polyuretanbelagd polyamidtrikå (stretch).

Försvarets tvättanvisning: Tvätt 40 °C, torktumling max 80 °C
(Bild o Info från SoldR MtrlP)


 
Betyg: 2.672.672.672.672.67
(betyg 2.67 baserat på 3 recensioner)

Skriv en egen recension

Det finns 2 ägare på Utsidan Lägg till i Min utrustning


 
Visar recensioner från      | Sortera efter    

Plus: Billigt

Minus:Kass material-tänk, så många nackdelar för att få det någorlunda tyst.

Kommentar: Inte nog tätt för att vara ett regnställ och inte nog ventilerande för att vara röra sig ens lite gran i. Hållfastheten är ok för regnställ betraktat men ska man slita på det som man gör i det militära hinnar man avverka ett par under en sommar. Så länge du inte har tryck på det så håller det vätan ute men bär du ryggsäck, står på knä, sitter, ligger eller annat som man ofta gör i det så blir man blöt utifrån också.

Det ska tydligen finnas en tidigare upplaga som är lite aannorlunda till strukturen och färgen (mer åt grön och mindre åt grå) som ska ha bättre tecknisk ventilation men det har jag inte testat.

Byxorna skulle gjorts som rena holkar från början.
Dålig huva, varför inte designa den som en ordentlig fast huva med skärm från början så man slipper blöta ner kepsen?

Nej hörni; gör om, gör rätt!

Kundservice: Aldrig att man kan klaga på stf-dealen. Kom med resterna av en söndersliten produkt och få ut en funkis!

Plus: Lätt att dra på sig, bra huva.

Minus:Hållbarhet, funktion överlag

Kommentar: Använt det här skitet i militären. Riktigt mög. Till skillnad från resten av militärens prylar är hållbarheten mindre bra. Håller väta ute, sålänge Du står stilla. Slänger Du på Dig en rygga och knallar 500 meter blir det kondens och Du är pissblöt från insidan..

Plus: Rymmlig, extremt billig

Minus:Då det inte är ett ställ som andas blir man liktförbannad fuktig under om man rör på sig. Det går även lätt hål på materialet.

Kommentar: Avskyr jackan men gillar holkbyxorna - dessa hade dock vunnit på att ha hängslen.

Köpplats: TSF

Plus: Rätt pris i SFD

Minus:se ovan

Kommentar: När man betett sig som en klok soldat ett par tre gånger ser man ut som en fågelskrämma och har ett mycket trasigt regnställ som inte håller vätan ute.
Grenluftningen är bra. Men på överkroppen blir du våt från insidan oxså. Så länge stället är helt fungerar det någorlunda som avsett.
OBS det tål inte gnistor (Som de flesta andra lätta regnställ).

DVS ganska obra!