Tierra Splitfire pant

Tierra Splitfire pant

Softshell-byxa utan membran med andningsförmåga och vindavvisning. Helt i fyrvägsstretch och gjord för aktiviteter med mer puls, t ex toppturer och långfärdsskridsko. Vattentätt tyg upp till vaden, bälgficka med dragkedja på låret och förböjda knän. Dragkedja med med kil och elastisk snodd med enhandsjustering i benavslut. Justerbar rem med snabblås i midjan.


Tillverkare: Tierra Products AB
 
Betyg: 3.53.53.53.53.5
(betyg 3.5 baserat på 2 recensioner)

Skriv en egen recension

Det finns 1 ägare på Utsidan Lägg till i Min utrustning


 
Visar recensioner från      | Sortera efter    

Plus: Stretch som ger bra rörlighet. Det tillsammans med förböjda knän och dragskon i benet gör att dom sitter tight runt kängorna utan risk att glida upp. Väldigt bekväma och luftiga, men samtidigt relativt vindtäta.

Minus:Väldigt långt snöre när man dragit åt dragskon som hänger och dinglar. Potentiell snubbelrisk. Finns ingenstans att göra av det.

Kommentar: Har använt byxorna under sommaren både på kanottur och i fjällen. Upplevde dom som väldigt behagliga med stretch som ger god rörlighet. Var lite orolig för att dom skulle bli olidligt varma, men har inte alls svettats speciellt mycket i dom, trots varmt väder och hårda påfrestningar. Dom är dock inte speciellt vattenavvisande, iaf inte efter första tvätten. Även vid mindre regnskurar så fick skalbyxorna åka fram för att man inte skulle bli dygnsur.

Köpplats: Naturkompaniet

Pris: 1495

Plus: Tyget, konstruktionen på själva byxan. Hållbara mot nötning men lite känsliga mot vassa stenkanter.

Minus:Bältesspännet, Bältesspännet, Bältesspännet, Bältesspännet, Bältesspännet, Bältesspännet, Bältesspännet, Bältesspännet, Bältesspännet, Bältesspännet, Bältesspännet, Bältesspännet,

Kommentar: Själva byxan är egentligen mycket bra MEN bältesspännet måste vara designat av treåringar! Om man har sele eller ryggsäckens midjebälte i samma höjd som spännet (vilket jag gissar att många har...) så kommer trycket från selen / midjebältet oundvikligen att knäppa upp spännet!! Gissa om det är irriterande när man tar sig fram på glaciärer, snöfält etc... DÅLIGT av ett märke som har en isyxa i sin logga.

Edit: Jag har fått svar på mail t Tierra och de säger att de ska gå över till vanliga hällor framöver.

Edit 2: Dragkedjan till benfickan går lätt sönder pga svag infästning i mkt tunt tyg.

Tyget är väldigt skönt och man kan nog väljer dem i en mindre storlek än man tror. Jag valde L men har normalt M så jag vet inte hur de är om de smiter åt ordentligt.

Liknande produkter: Klättermusens Mithril trousers

Köpplats: K G Jonsso Sport & Fritid AB

Logga in


Glömt namn/lösenord? Logga in med Facebook

Tips!