Tierra Sarek kombi

» Ladda upp produktbild

Tierra Sarek kombi


Tillverkare: Tierra Products AB
 
Betyg: 4.334.334.334.334.33
(betyg 4.33 baserat på 3 recensioner)

Skriv en egen recension

Det finns 1 ägare på Utsidan Lägg till i Min utrustning


 
Visar recensioner från      | Sortera efter    

Plus: Passform, torkar snabbt

Minus:Förslutningen av benfickorna känns i minsta laget

Kommentar: Bra passform med förböjda knän. Benfickorna är bra placerade, dock känner jag mig inte helt 100 % trygg med den enkla kardborreförslutningen av desamma (även om jag inte har tappat något ännu, ta i trä). En stor fördel enligt mitt tycke är att fickan sväljer en fjällkarta, något som jag upptäckt inte är en självklart ens bland alla svenska tillverkare. Tyget är svalt och tillräckligt vindtåligt och torkar imponerade fort när det blivit blött. Dragkedjorna på benen fyller dock knappast någon funktion eftersom de är så korta.

Plus: Slitstyrkan, vikten, torkar snabbt efter regn

Kommentar: Kardborrelösningen i nederkanten fungerar bra och enkelt om man vill reglera vidden på benen. Däremot fungerar inte lösningen med en dragkedja för att kunna zippa av benen utan att ta av sig skorna. Dragkedjan är helt enkelt för kort för att få av sig benen över ett par Meindl Borneo. Inte ens med mina gympadojor fungerar det. Så ta bort dragkedjan eller gör den längre så den fyller någon funktion.

Och knapparna baktill fastnar på ett irriterande sätt i höftbältet till min ryggsäck. Ta bort knapparna och sy dit ett par lock som stängs med kardborreband på samma sätt som benfickorna.

I övrigt en mycket bra byxa som jag har använt mycket under drygt tre års tid i asfaltdjungeln, i fjällen och på fisketurer. Speciellt bra att dom torkar så fort. Bryr mig sällan om att dra på mig regnbyxor om det inte öser ner för dom torkar på en gång när det slutar regna.

Följande text inlagd 20050116

Efter ryggsäcksbyte störs jag mycket mindre av knapparna på bakfickorna så den nackdelen kan jag stryka nu åtminstone i mitt fall.

Och fick lära mig (här på utsidan) att bara rulla ner byxbenen över kängorna när jag cabbar ner så den korta dragkedjan i benens nederkant stör mig mindre nu.

Vad som imponerar än mer är att trots det tunna tyget finns inga nöthål i tyget ännu trots mycket flitig användning. Visserligen börjar de snart sjunga på sin sista vers men många år har de hängt med. Visst det finns några hål men alla beroende på ägarens klumpiga beteende. Och alla sömmar är fortfarande intakta.

Så jag höjer faktiskt betyget från en fyra till en femma

Plus: skön passform, torkar lätt

Minus:Pinsamt dåligt isydda knappar!

Kommentar: Tierras sarekbyxa är en tunn luftig byxa med förböjda ben, dom är delbara strax över knät.
Dom är vattenavisande, torkar dock lätt om dom blivit blöta, tål vind hyfsat.
Det finns dragkedja och elastiskt kardborrespänne vid foten... mycket bra!
Det som hindrar mig från att sätta 5:an i betyget är att knapparna är slarvigt påsydda, detta måste göras om innan användning! Med tanke på priset (drygt 1000:-)så är detta riktigt pinsamt för Tierra!