Marmot Precip PantUltralättvikts, lättkompatibel, regnbyxa


Tillverkare: Marmot
 
Betyg: 3.93.93.93.93.9
(betyg 3.9 baserat på 10 recensioner)

Skriv en egen recension

Det finns 7 ägare på Utsidan Lägg till i Min utrustning


 
Visar recensioner från      | Sortera efter    

Plus: vikten

Minus:kvaliten, fickorna tar in vatten,

Kommentar: Har använt dom 3 vandringar plus några cykelturer och lamineringen har redan börjat smulas sönder i grenen! så nu måste jag tejpa dom, usel kvalitet alltså.... fickorna tar också in vatten när det regnar mycket.... köp inte dessa

Kundservice: Naturkompaniets kundservice är ju oftast under all kritik....handlar bara där om det verkligen är kris....

Köpplats: Naturkompaniet

Plus: Lätta, bra justeringsmöjligheter i och med dragsko i benslut. Håller väta utanför!

Minus:En aning korta i benen (använd medelhöga-höga kängor till).

Kommentar: Har haft mina Precipbrallor i ca 1 år nu, och är väldigt nöjd. De har använts msetadels till vandring och har fungerat kanon! Köpte de med korta dragkedjan, för att slippa krånglande och läckande sådana. De funkar att dra över kängorna ok, men antar att har man större fötter än jag (7,5) så kan det bli tight. De har hållit torrt so far!!!

Liknande produkter: TNF Mountain Pant

Köpplats: Naturkompaniet

Pris: 750

Plus: Pris, vikt, packvolym

Minus:Kvalitét

Kommentar: Jag köpte ett par Precip pants i juli 2007 och har använt dem under en 2-veckorsvandring plus en del sporadiskt bruk. Byxan har nu börjat delaminera i grenen. Usel kvalitét.

Köpplats: Äventyrsbutiken Hägglunds

Plus: Regntäta,lätta och liten packvolym,hållbart material

Kommentar: Regntät på 3:e-4:e året nu.Tillräckligt vida för att jag ska kunna dra dem över kängorna.

Köpplats: Naturkompaniet

Plus: Billigt, hållbart, kvalite...

Minus:Inga...

Kommentar: Fastän byxan är tunn så upplever jag den som hållbar, trots ibland något brysk behandling och genvägar genom sly och ris! Bra åtsnarningsremmar längst ned på byxbenen, hela dragkedjor vilket ger superb ventilation och att man slipper ta av sig kängorna när byxorna ska på :-)...Mina XL/L(benlängd/midja) väger 317g!
Ett Mycket bra köp!

Liknande produkter: Haglöf lim

Kundservice: Mycket bra...

Köpplats: Hägglunds

Pris: 750

Plus: Lätta, skyddar bra utan att värma för mycket, bra justeringsmöjligheter i midjan samt längs med benen, står emot regnet väl, finns i extralånga storlekar..

Kommentar: Använder dem mycket och ganska hårdhänt (har man stora kängor på sig och regnet överraskar så vill man kunna slita på sig byxorna).

Plus: Vikten, smidig av och på

Minus:Dragskon i midjan

Kommentar: Det enda jag saknade var ett dragstopp i midjan, men det köpte jag i en sybehörsaffär. Dragskon i midjan kanske skulle behöva gå genom två öljetter, men det är inget jag märkt av än. I övrigt har jag nog inget att klaga på. Inga tjaffsiga detaljer, inget meshfoder som man fastnar i = snabba av och på. Byxorna väger nästan inget och de går att sätta på sig utan att ta av sig sina lundhags syncro (ett av mina kriterier vid inköp). Dragkjedjorna på sidorna fungerar bra. Ett lätt köp

Plus: Den lilla packvolymen/vikten

Minus:Slitstyrkan kunde vara bättre

Kommentar: Mina pre-cip byxor har varit ständiga följeslagare under sommar säsongen och även följt med i skridskosäcken på vintern.
Byxan är ren utan onödiga detaljer och funkar bra som regnbyxor över ett softshell. Jag har som sagt haft byxorna mest i ryggan men har ändå lyckats få ett par rivhål på benen. Men det är nog priset man får betala för ultra lätta grejer.

I det stora hela en prisvärd byxa som bra kan mäta sig med motsvarande (oftast dyrare) packlite produkter.

Plus: Lätt. Tar liten plats. Dragkedja i sidan.

Minus:Bensluten har "hastendens". Läcker på friktionspunkter.

Kommentar: Marmot PreCip Pant är en enkel regnbyxa som varken sticker ut åt det positiva eller det negativa hållet. Den är tunn och lätt och perfekt som regnplagg i packningen eftersom den tar liten plats och väger just ingenting. Dragkedjorna i sidan är långa vilket gör att man kan ta på sig byxan utan att ta av sig skorna.

När det blir lite tuffare tag tycker jag man skall satsa på en rejälare byxa som tål lite stryk. Bla tränger väta in genom tyget vid cykling i regn och benslutet är lite fladdrigt vilket gör att byxbenet kan hasa upp om man inte har stövlar på sig.

Slutomdöme: Helt ok och tillfyllest vid vandring, svagare när det blir tufft.

Plus: Lätta, smidiga, tar liten plats, ventilerara, täta, överkommligt pris

Minus:Kan faktiskt inte komma på något.

Kommentar: Inför min senaste vandring behövde jag komplettera utrustningen med ett par nya regnbyxor. Det skulle vara ett par byxor som någorlunda matchade min regnjacka. Inte heller skulle dom ha en massa onödiga beslag och förstärkningar. Dom skulle däremot vara välventilerade och smidiga att ta på eller av. Sist men inte skulle dom inte gräva ett för stort hål i min plånbok.
Efter lite letande hittade jag Marmot PreCip Pant hos Sportkompaniet. Överkommligt pris c:a 800:-
Efter vandringen kan jag bara konstatera att det var ett bra val. Dom är mycket smidiga och följsamma, det regnade i stort sett varje dag så jag fick gott om erfarenhet. Dom ventilerade utmärkt och höll mig så torr som man kan begära under omständigheterna. Dom var mycket täta utifrån, jag vadade med Lundhags Couverboots med regnbyxorna över med vatten långt upp på låret utan att byxorna släppte igenom något. Insidan är slät men känns ändå inte kladdig.

Logga in