Marmot Precip Full Zip PantSuperlätta regnbyxor att ta med överall, lika suveräna på berget som på sjön eller i stan!

PreCip Pant är regnbyxorna för aktivitet och rörelse. Designen är enkel och materialvalet gör dem lätta och packvänliga utan att ge avkall på funktion och vattentäthet. Hellånga dragkedjor på sidorna ger maximal ventilation vid behov och gör dem dessutom lätta att ta av och på även med kängor på fötterna.

Byxorna är sydda i PreCip Plus™, ett slitstarkt, vattentätt två-lagers material med ännu högre andningsförmåga än det vanliga PreCip materialet. Samtliga sömmar är tejpade och byxornas insida är behandlade för att reducerar kondensation och minimerar känslan av att de "klibbar" mot huden.

Beskrivning:
- Hellånga dragkedjor i benen
- Dragsko och tryckknapp i benslut
- Resår i midjan
- Två dragkedjeförsedda fickor fram
- 100% tejpade sömmar

Material: PreCip™ Plus N-170R

Vikt: ca 284g


Tillverkare: Marmot
Tillverkarens produktsida
 
Betyg: 2.752.752.752.752.75
(betyg 2.75 baserat på 4 recensioner)

Skriv en egen recension

Det finns 2 ägare på Utsidan Lägg till i Min utrustning


 
Visar recensioner från      | Sortera efter    

Plus: Bra ventilation tack vare de hellånga dragkedjorna!

Minus:Dragkedjorna som inte är delbara eller "vattentäta" Relativt dyra. Läckage genom backfickan. Trots impregnering ej "täta".

Kommentar: Relativt låg vikt, men fyller inte sin huvudfunktion dvs regnskyddet. Bra ventilation, men vad gör det! Inget bra köp!!!

Köpplats: Naturkompaniet

Plus: Ganska lätta, hellånga dragkedjor, finns med lång benlängd, billiga

Minus:Håller inte tätt

Kommentar: Köpte dem inför sommarens fjällvandring men de höll då endast för lättare duggregn. När det började regna lite mer så tog de in massvis med vatten, främst via bakfickan men även längs med de andra dragkedjorna. Som tur är började det regna först sista dagen och när vi kom fram till Saltoluokta så var endast delar av vänster ben torrt.

Köpplats: Naturkompaniet

Pris: 900

Plus: Lätta

Minus:Klarade inte av ösregn på fjället

Kommentar: Lätta och väldigt smidiga att ta av och på tack vare fullängdsdragekedjan. Resåret i midjan är väldigt tajt trots att jag är pinnsmal. Den något långa storleken gör att de är idealiska för att cykla i regn i Göteborg. Dock så klarade de inte vandring i ösregn på fjället vilket var en stor besvikelse. Nästa gång får det bli GoreTex-byxor på fjällvandringen.

Köpplats: Fjällsport AB

Plus: Ventilationsmöjligheterna. Lätta att få av och på.

Minus:Ingen dragsnodd i midjan. Klarar bara korta regnskurar eller lätt regn.

Kommentar: Tycker gott att dom kunde gjort dem ännu tunnare. Typ som deras jacka Essence. Saknar en dragsnodd i midjan. De glider lite, lite granna. Suverän ventilation på sidorna, kan inte bli bättre. Lite långa i storleken.

Har pratat med en återförsäljare vid köp av ett par andra regnbyxor. De säger att dessa (Marmot Precip Full Zip Pant" inte är några "helt regntäta" regnbyxor utan bara en light-modell som bara tål kortare skurar eller lättare regn. Vilket bekräftas av ovanstående recensioner. Om man vill ha något som håller benen torra i långa och/eller kraftiga regn rekomenderade de andra regnbyxor.

Liknande produkter: Marmot Precip Pants

Köpplats: Addnature.com

Pris: 895

Logga in

Tips!