Lundhags Traverse PantsTraverse Pants är en av våra verkliga storsäljare – en avancerad, smidig och luftig åretruntbyxa som passar perfekt för t ex vårvinterns varierande förhållanden. Byxan har försetts med stretchmaterial på noga utvalda platser för bättre rörlighet, corduraförstärkningar på slitzonen längst ner, praktisk låsning mot kängan samt med långa dragkedjor på sidorna vilket ger dig en överlägsen ventilering.

Saxxad från http://shop.lundhags.se/1435-17-64.html


Tillverkare: Lundhags
Tillverkarens produktsida
 
Betyg: 3.833.833.833.833.83
(betyg 3.83 baserat på 12 recensioner)

Skriv en egen recension

Det finns 8 ägare på Utsidan Lägg till i Min utrustning


 
Visar recensioner från      | Sortera efter    

Plus: Stålkrok till kängor.

Kommentar: Hade ett par som jag köpte 2012. Höll i 6år med användning var och varannan dag. Då pajade hållare till kängorna rätt snabbt.

Men nu köpte jag nya förra året.
Sprickor vid fickor trots rätt storlek. Trådar och lossnar och kvalitet känns inte att lita på längre. supertråkigt på en äldre vän som va bra förr.

Liknande produkter: Sommar och känsla

Plus: Genomtänkta

Kommentar: Visst blåser det in i stretchpanelen men det är bara vid rasterna man märker av det. Bara att dra på sig ett par regnbyxor så löser det sig. När man väl vandrar så märks det inte då innetemperaturen stiger och ventileras ut på ett behagligt sätt. Mygg genomstick har jag inte märkt av då jag endast vandrat på hösten. Gått mycket i fjällen under olika väderförhållanden och kan bara ge bra betyg åt byxorna. Toppen byxa!

Liknande produkter: fjällräven g-1000

Plus: Sidoventilationen är toppen

Minus:Hur tänkte Lundhags när de förstärkte insidan nertill med Cordura, och sedan sydde bootlock-systemet utanpå i vanligt tyg??? Tyvärr söndernött efter ca 25-mils vandring :-(

Kommentar: Bra sommarbyxa som ventilerar bra

Liknande produkter: Fjällräven Keb

Kundservice: Mycket bra

Pris: 799

Plus: Sköna, användbara.

Minus:Lite dålig kvalité på sömmarna.

Kommentar: Har använt dessa frekvent under ett par år till det mesta. Otroligt sköna, dock skulle jag gärna önskat att de höll lite bättre i sömmarna. Ingen katastrof dock. Överlag är jag mycket nöjd.

Pris: 1495

Plus: Kvalitén passformen slitstarka

Minus:Ej 100% vindtäta i stretch partierna.

Kommentar: Underbara byxor i mycket bra kvalité. Använder mina nästan dagligen i skog och makt. Det ända som finns att önska är lite grövre tyg i stretch partierna och att göra dem vindtäta.

Kundservice: Lundhags är bäst i branschen

Pris: 1600

Plus: Skön passform. Öppningsbar ventilation på benens utsidor för varma dagar. Sköna byxor för varma och torra dagar.

Minus:Instämmer i tidigare recension, strechpanelerna är undermåliga: Dålig slitstyrka, blåser rakt igenom, myggen sticker igenom och inte minst det regnar "på tvären" genom dem. I regn och blåst känns det som om man bara hade myggnät på sig, kallt och blött.

Kommentar: Byxorna har en skön passform och fungerar bäst för fritidsbruk hemmavid och på resa. Nackdelarna med stretchpanelerna gör att jag inte kan rekommendera dem för mer avancerade turer ex fjällvandringar.

Liknande produkter: Olika byxor från fjällräven.

Köpplats: XXL Sport

Pris: 899

Plus: Finns i 'majoratorlekar', dvs för folk medlite kortare ben.

Minus:Stretchpanelerna är värdelösa: blåser rakt igenom, mygg sticker genom, dålig kvalitet (går lätt hål i dessa, samt taskigt fäste till övriga delar av byxorna). Byxorna har även gått sönder i sömmarna på andra ställen än i stretchpanelerna.

Kommentar: Byxorna har använts flitigt i fält (i skogen samt på fjället) under ett års tid. Kvaliteten är undermålig, de de gått sönder på flera olika ställen.

Plus: Bra passform, grymt sköna att bära, ventilationsmöjligheterna, går att använda som shorts.

Minus:Benfickorna som sitter fram på låren, kardborrstängning på dessa.

Kommentar: Boot-Loc systemet är inte helt hundra utan spännet öppnar sig gärna. Fördelen med systemet är dock att man kan dr upp byxorna till strax under knäna och vips så har du ett par shorts. Grymt trevligt om man behöver mer ventilation än den som sidoöppningarna ger (som jag för övrigt uppskattar extremt mycket. Just att byxorna ventilera så pass bra gör att man faktiskt kan använda dem på vintern tillsammans med ett underställ utan att börja toksvettas när man tex skottar snö. Har fungerat bra i upp till minus 20.

De två benfickorna med kardborrstängning är placerade på framsidan av låret, medan jag hade fördragit att ha dem på sidan, men det är en smaksak. Det som stör mig är dels kardborrstängningen (hade hellre sett dragkedjestägning) samt att de expanderar särskillt bra när man stoppar saker i dem. De är helt enkelt nlite för små.

Är riktigt nöjd med byxorna. De är sköna, allsidiga och välventilerande. Med justerade benfickor skulle de vara perfekta.

Köpplats: Sportringen i Lycksele

Pris: 1500

Plus: Torkar snabbt,sköna att bära.

Minus:Tveksam hållbarhet på stretchpartierna.

Kommentar: Mycket sköna,bra passform.Passar bra för hårda aktiviteter då dom är tunna och luftiga.

Köpplats: Cykel & Fjäll Specialisten i Dalarna AB

Pris: 1200

Plus: Följsamma. Bra passform, Torkar fort

Minus:Inte förstärkt runtom i bensluten. Sprack upp i grenen.

Kommentar: Bra byxor men inte så slitstarka.

Liknande produkter: Haglöfs saknade bra tillslutning i bensluten.

Kundservice: Dom lagade den spruckna grenen snabbt utan tjafs, men det har redan börjat gå upp igen.

Pris: 1200

Plus: Passform, stretchet - perfekt rörlighet, "lagom" hög midja. Storlekar anpassade för svenska kroppar? Midjemått och benlängd matchar mycket bra för mig i alla fall, t ex amerikanska byxor brukar kräva extra benlängd. Enkelt bälte med relativt platt spänne ingår, bra! Edit: 2008 års byxa har inget bälte.

Minus:Sömnaden nere kring benslutet. Ful lösning på benficklocket, sladdrig och kantbandet fransar sig lite. Passformen uppväger dock de små finish-missarna. Edit: 2008 års modell förbättrad på dessa punkter!

Kommentar: Allt klokt är i princip redan skrivet av föregående recensent!

En otroligt skön och smidig byxa!
Snygg.

Inte hundraprocentig finish på sömnaden nere kring benslutet, kanalen där låsningen mot kängan finns.
Ful lösning på benficklocket, 90-gradershörn och kantband i framkant. Hörnen blir sladdriga och kantbandet fransar sig lite. Har även ett par Lundhags Transition, där har de "fasat av" hörnen, sytt dubbla sömmar och skippat kantbandet, det är mycket snyggare och inte alls sladdrigt. (Vet dock inte om dagens Traverse fortfarande ser ut som mina, eller som Transition?)

Och ja, dammodellerna har en benficka, killmodellerna två? Undrar varför.

(Mitt pris lägre än riktpriset pga reafynd!)

Edit: Har nu även ett par av 2008 års modell, och kvalitet och finish känns inte längre som ett par "hemsydda" utan är mycket proffsigare på alla ställen som jag tidigare anmärkt på. Även designen har snäppat upp sig, t ex är benförstärkningen mer integrerad i byxan än bara "påsydd kevlarförstärkning" och den fula/rispkänsliga benficks-lock-lösningen är ändrad till det bättre. Yes! Passformen och rörelsefriheten är fortfarande det bästa med denna modell!

Liknande produkter: Har Fjällräven Barents (väldigt höga i midjan, samt vanlig väv utan stretch).
Kollade på Haglöfs Rabot, men gillade benvidden och tyget i dessa bättre.

Köpplats: Fjällsport, Göteborg

Pris: 800

Plus: Ventilationen, Stretchtyget, Corduraförstärkningen vid utsatta punkter på byxorna. Bra placeringa av benfickor.

Minus:Sömmen som släppte.

Kommentar: Perfekta byxor att använda på sommaren hösten och våren. På vintern har dessa byxor en tendens till att bli lite kyliga tack vare byxornas stora ventilationsytor, hela stretchtyget ventlierar mycket och släpper också igenom vindarna

På herrmodellen av dessa byxor finns det två stycken benfickor med kardborrstängning medan det endast finns en ficka på "womens"-modellen. Dessa fickor är stora och väldigt smidiga, detta då fickorna är placerad på framsidan av låren och inte på sidan.

Jag har haft lite problem med att en tråd har lossnat nere vid låsningen mot kängorna. Men detta är inget som påverkat funktionaliteten märkbart.

Stretchtyget på byxorna är riktigt uppskattat, man känner knappt att man har byxorna på sig, så smidiga är dom.

Jag är rätt nöjd med mina Traverse-byxor, just för att dom passar min friluftssysselsättningar så bra som dom gör. Priset på byxorna godtagbart, synd på sömmen som lossnat, utan det problemet skulle det blivit en femma

Köpplats: Lundhags

Pris: 1200

 

Logga in

Tips!