Klättermusen Gleipner



Byxa. MFR (Mass Flow Resistance): 8. Material: Etaproof/Icebreaker.


Tillverkare: Klättermusen
 


 
Visar recensioner från      | Sortera efter    

Plus: Eta-Proof som funktion med svällande tätvävd bommull är bra.

Minus:Kvalitén på tyget kan bli bättre. Något tighta benslut.

Kommentar: Har använd mina Gleipner i 8 månader och jag är måttligt imponerad av dem.
Eta-proof tyget är som egenskap ett fungerande koncept, bommullen sväller och detta skapar ett relativt vattentätt tyg. Hämporna ska sitta tätare.
Kvalitén på tyget är hyfsad. Bör ej belasta tyget i dess längdriktning. (Tex hänga upp byxorna i hämporna.)

Kundservice: Klättermusens kundservice är helt underbar! Snabba trevliga och tillmötesgående.

Köpplats: Klättermusen

Plus: Vindtät. välventilerande byxa med generösa fickor, fullgoda förstärkningar och bra passform.

Minus:Hällorna för bältet på framsidan kunde sitta närmare varandra. Fickorna kan vara för djupa ibland. Slitstyrkan??? Priset!

Kommentar: Har haft byxan i ett år f.o.m 200705-200806 och kan konstatera att byxan är bland de skönaste jag har haft. Bra passform, god rörlighet och djupa fickor med blixtlås. Använd endast på fjället dvs ca 60 dagar. Men.... Slitstyrkan lämnar mycket att önska. Har börjat få småhål på överdelen av byxan. Ställen som normalt inte utsätts för hård nötning. "Gumman"köpte, samtidigt som jag köpte min K-M. en Fjällräven-Grönlandsbyxa. Hon har använt den dagligen vid hundpromenader-utflykter med snöskor/skidor/vandringar/fjällen och den visar inga spår av hål. Var min byxa ett"måndags exemplar"?

Liknande produkter: Arcteryx, Marmot

Köpplats: Utebutiken i Umeå AB

Pris: 2700

Plus: Otroligt skön

Minus:Priset!

Kommentar: Håller med föregående recensent, om bältet som tenderaratt krypa över byxlinningen.Har löst det med hängslen ,vilket förövrigt är mycket skönare än ett bälte i mitt tycke..Bältet kan sitta kvar men inte så hårt åtdraget då blir byxorna om möjligt ännu skönare,och man slipper "bältesöverkryp" av byxlinningen.Byxan är otroligt skön..välsydd av hög kvalitet,med mycket bra och rymliga benfickor.Perfekt för oss flugfiskare.Vill man ha en skön byxa med bra funktionalitet och komfort,rekommenderar jag "Gleipner./Timo.K

Plus: Sköna, materialet, förstärkningen ben och neråt. Benfickorna.

Minus:Blixtlås benfickor, spänne benslut, för glest monterade hällor fram.

Kommentar: Har haft dessa brallor snart ett år nu och gillar dom, men det finns detaljer som drar ner betyget. Tyvärr missade jag att köpa rätt storlek och mina är något stora för mig. Kanske bidrar detta till ett av problemen? Hällorna på framsidan kunde ha suttit närmare varandra. Bältet tenderar att glida upp ovanför byxlinningen. Jag tycker i alla fall, vilket jag påpekat för Klättermusen, att hällorna skulle sitta närmare varandra i fronten, typ som på Mithril. Blixtläset på benfickan (den högra) har fastnat några gånger i öppet läge, vilket är irriterande. Remmarna vid benslutet sägs ska gå att reglera med en enhandsfattning, något som jag aldrig lyckats med. Tvärtom känns de knöliga att spänna åt, dock ej att lossa. Trots dessa minustecken är byxan mycket bra (!). Den har med andra ord fördelar som i mycket stor utsträckning uppväger nackdelarna. Jag tänker då på materialet Etaproof och förstärkningen knä och neråt. Bra med blixtlås på benfickorna.