En jämförelse mellan McKinley och Regatta zipoff-pants och skjortor

» Ladda upp produktbild

Erfarenhetsbeskrivning av 4 säsongers använding av ovanstående.


 
Betyg: 4.674.674.674.674.67
(betyg 4.67 baserat på 3 recensioner)

Skriv en egen recension

Det finns 0 ägare på Utsidan Lägg till i Min utrustning


 
Visar recensioner från      | Sortera efter    

Plus: De flesta.

Minus:----

Kommentar: De här plaggen verkar närmast outslitliga. Det är ett bra betyg.

Liknande produkter: ---

Kundservice: Inte behövt.

Minus:Saknar årsmodell och modellbeteckning: svårt jämföra med dagens modell

Kommentar: Precis denna information är viktig men svåråtkomlig när man står i begrepp att investera i ny utrustning. Rätt egenskaper tas upp och olika aspekter vägs mot varandra. En annan person med andra krav eller annan kroppsform kan sedan göra sin egen bedömning samtidigt som recensentens sammantagna bedömning är viktig!

Plus: Lätta tunna, hög bärkomfort, underbara skötselegenskaper. Hållbara!

Minus:Kan kyla dig mer än du önskar! Måste tvättas ofta. För dyra!

Kommentar: Efter att ha prövat och brukat båda sorterna i flera olika klimat har jag fått lite underlag för en bedömning.
Matrialet är helsyntetiskt och 100% nylon.
Som alla andra syntetplagg måste det tvättas väl innan bruk, annars kommer ni att frysa rejält i plaggen eftersom iden med dem är att hålla er torra. Finns dessutom vävvaxet kvar i fibrerna är den här förmågan bara för bra!
McKinleys tyg känns kraftigare och plaggen väger en smula mer än Regattas. McKinleys prasslar lite mer. Regattas upplevs som följsammare och tystare.
Snittet är rikligare i Regattas byxor och de sitter hyfsat. McKinleys byxor är lågt skurna och sitter thigt, gå gärna upp en storlek. McKinleys har större fickor och bättre linning samt byxhällor än Regattas byxor.
Shortsfunktionen på bägge byxorna är i min smak en smula för kortbenand.
Båda sorternas byxor har stor bärkomfort och utomordentliga tvätt och torkegenskaper. Regattas har dessutom ett skärp med, av lättviktsmodell och fäst på detta en liten påse med blixtlås att bära de avtagna benen i eller att plocka bär i. fiffigt!
Av vikt och prasselskäl blir min favorit Regattas byxor. Men de kunde förbättras med djupare fickor, bättre linning och större samt kraftigare byxhällor samt inte minst i att shortslängden blev en smula längre.
Skjortorna är olika konstruerade, Regattas har bälgveck i ryggens axelparti med
välventilerande nät. McKinleys är hela. Båda sorterna har två rymliga bröstfickor med lock respektive blixtlås. Båda fungerar utmärkt. Ärmupprullings stroppar har bägge. För oss som lyft lite skrot har ärmvidden en stor betydelse. McKinleys har en aning vidare ärmar. Båda sorternas skjortor har stor bärkomfort och utomordentliga tvätt och torkegenskaper.
Ur komfortsynpunkt vinner Regatta då de ventilerar bättre, prasslar mindre samt känns skönare mot skinnet. McKinleys känns snabbare kladdig mot halsen och huden. Men McKinleys är generösare skuren både avseende ärmvidden och längden.
Samtliga nylonplagg har de dåligt med god värme så om du gillar öppen eld, passa dig!
Båda sorterna kan rekommenderas men du måste skölja upp/tvätta dina plagg ofta annars så upphör de att fungera!
Vintertid när du behöver ett underställ under så var då medveten om att alla sytetställ inte glider mot varandera, av lika fabrikat fungerar de oftast väl men ibland har du säkert som jag kommit ur fas med tvätten och ett par byxor som glider upp för vare steg du tar och en skjorta som klättrar ur byxorna kan bli för mycket när den sitter fyra lager in i klädseln. Pröva hemma vad som fungerar väl för dig!
Prismässigt är de likvärdiga men pröva vad du gillar bäst själv och tänk på att du måste ha minst ett ombyte om du lämnar hemmaterrängen och avser vistas ute mer än ett veckoslut.
Båda sorterna kan rekommenderas men i mitt tycke vinner Regattas plagg.