Kron kvastskaft vandringsstav

» Ladda upp produktbild

Vandringsstav för fjällbruk


 
Betyg: 4.334.334.334.334.33
(betyg 4.33 baserat på 3 recensioner)

Skriv en egen recension

Det finns 0 ägare på Utsidan Lägg till i Min utrustning


 
Visar recensioner från      | Sortera efter    

Plus: Tillgängligheten

Minus:----

Kommentar: Ett krattskaft brukar kunna gå att få i längder om 1,75-2,5m, det brukar räcka för de flesta.
Själv har jag vandrat åtskilliga gånger med kvastskaft, det fungerar bra, speciellt om man lindar en skoning av tunn metalltråd runt foten av vandringsstaven. Två hål för tumband är också bekvämt att ha. Speciellt på skrågång.
Sedan ett tiotal år tillbaka använder jag mig av en bambustav, självhuggen. Den är lite lättare än ett kvastskaft och tror jag lite böjligare.

Plus: Billigt, Skön att hålla i både torr och fuktig, ingen handsvett.

Minus:Lång på fjälltåget

Kommentar: Har under ett flertal vandringar använt ett modifierat kvastskaft som vandringsstav. Det viktiga är att få till längden. Min metod för att mäta ut längden är att ställa mig med armen i lite mindre än 90 graders vinkel och hålla vilsamt i staven, därefter lägger jag på 5cm ytterligare ovanför handen för att ha lite marginal i nerförsbackar. De sista stavarna har jag "stålskott" med en sönderklippt konservburk. Detta har ökat livslängden betydligt. en förbättring flera vänner gillat är när jag monterat in en ögla att ha runt handen genom att borra ett 4-5 mmm hål i staven och trä i ett mjukt kraftigt snöre, av "klätter" typ.

Plus: Pris/prestanda

Minus:Möjligen något kort

Kommentar: Ett kvastskaft av märke Kron fungerar bra som vandringsstav. Lagom längd (155 cm), rimligt pris (25:-), rakt, kvistfritt, robust, stabilt, relativt lätt. Håller flera år vid normalt bruk.

Vid knepiga vad kanske man kunde önska att det var lite längre.