Vaude Butterfly Comfort

Vaude Butterfly Comfort

En genomtänkt och bekväm barnbärstol


Tillverkare: Vaude
 


 
Visar recensioner från      | Sortera efter    

Plus: Säker, stabil och mycket goda justeringsmöjligheter.

Minus:Vikten, avsaknad av isolering i sitsen.

Kommentar: Ja, vad gör man när man är pappaledig och det börjar krypa i kroppen av skogsabstinens? -Skaffar en barnbärstol förstås! Att valet föll på just Butterfly comfort var att den verkade ha allt som behövdes då jag testade den hos en bekant. Konstruktionen är stabil men tung, runt 4 kilo, och klarar att hysa en unge tills denne väger 20 kilo eller är 105 cm lång.

Bärsystemet är väldigt enkelt att justera efter längden på bärarens rygg med ett kardborreband i ryggen, och fyrunktsbälte+sidostramare gör att barnet sitter säkert och nära ryggen. Facket under sitsen innehåller en hopvikbar dyna som funkar som skötbord, ett solskydd och ett regnskydd. Solskyddet fästs genom att man för ner två metallspröt i kanaler bakom barnets rygg och fäster två resårband framtill, det blir då till en suflett som skyddar mot solen. Regnskyddet kan sedan dras över detta men täcker i pricip bara barnets överkropp.

Fickor för drickflaskor finns på båda sidor, liksom fotöglor för de barn som växt till sig så mycket att de når dit.

Utrymmet där de medföljande skydden finns rymmer även lite matnyttigt för dagsturen men inte så hemskt mycket mer. I alla fall inte om man är ute i svampskogen...

Det jag tycker Vaude kunde tänkt på när de tog fram denhär bärstolen är att även om man klätt sitt barn varmt så blir det lätt kallt om rumpan och låren efter en stunds traskande i skogen. Jag kommer själv att testa att skära ut en bit liggunderlag alt. fixa en thermofilt eller liknande för att isolera sitsen lite bättre. Viktigast av allt är ändå att barnet får möjlighet att röra sig fritt emellanåt, täta pauser är bra. Ett tips är att lägga en liten spegel i avbärarbältets ficka, så kan du lätt kolla in barnet över axeln. Sammanfattningsvis: en riktigt bra pryl med vilken man på ett behagligt sätt ger de minsta en första närkontakt med naturen!

Köpplats:

Pris: 1940


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.