On One Mary Bar

On One Mary Bar

Ett cykelstyre i aluminium med 37 mm "rise" och en rätt radikal bakåtvinkel på handtagen. 645 mm brett. Finns med 25,5 mm i diameter för styrstammen och med 31,8 mm.


Tillverkare: On One
Tillverkarens produktsida
 


 
Visar recensioner från      | Sortera efter    

Plus: Mycket bra komfort

Minus:Inte helt enkelt att fästa lyse på styret.

Kommentar: Har de senaste ca 500 km på min "lättouringcykel" kört med On-Ones Mary Bar. Ett styre som när man läser recensioner på nätet är ett älska eller hata styre verkar det som.

Styret har ett klart radikalt bakåtsvep på handtagssektionen och ett lika radikalt framåt svep på båda sidor den smala raka mitt sektionen. formen gör att man håller styret med en mycket bekväm vinkel på handlederna som inte ens på 7-8 mila turer känns tröttande. Bredden gör att kontrollen av cykeln känns bra på sämre vägar. Tycker man att det är för brett så finns det en viss kapmån i styrets design.

Cykeln som jag använder styret på cyklar jag omväxlande grus och asfaltvägar på samt kärrvägar och bra stigar utan nämnvärt av rötter och sten. Och jag är mycket nöjd med komfort samt kontroll på cykeln.

Formen på styret är given av att formgivaren ville skapa ett styre med rejält bakåtsvep och ändå få ett styre som gav samma position på cykeln som ett ordinärt MTB-styre. Där är formgivningen mycket lyckad men priset för den är att om behov av att sätta saker som lyse etc. på styret så är det svårt p.g.a. av styrets form. I alla fall om man vill att lyset skall peka i färdriktningen.

Jag tillhör älska sidan när det gäller On Ones Mary Bar och rekommenderar det gärna för den som vill cykla långt men inte ha ett traditionellt bockstyre.

För tillfället kostar styret mellan £ 13 och £ 20 pund om man handlar det direkt från tillverkaren.

Kundservice: On-One är väldigt smidiga att handla av .

Pris: 215


Fjälledarens tips: Så packar du lätt och når längre

Ibland får man ut mer av naturupplevelser när man tar ut svängarna. Fjälledaren Oskar berättar hur han hittar en större frihetskänsla utomhus.