Lundhags Gnaur 90 RL

Lundhags Gnaur 90 RL

Ryggsäck för längre turer med tyngre packning


Tillverkare: Lundhags
Tillverkarens produktsida

 
Visar recensioner från      | Sortera efter    

Plus: Mycket bra och praktiska lösningar vad gäller tillgänglighet till sidofickor och frontöppning. Stabil och gedigen tillverkning

Minus:Axelremmarnas vaddering är snål med innebörd att det lätt skaver vid stavgång KOMPLETTERING: Inga problem med vadderingen på nya serien. När det gäller sidofickor för flaskor gäller det att ha rörlighet i armlederna för att hämta eller sätta tillbaka när säcken är på

Kommentar: Lundhags GNAUR 90 har plockat samman mycket bra lösningar från andra ryggsäckar. Bekväm och smart öppning och stängning av snölås i toppen. Bra lösning vad avser sidofickorna såväl öppning som hantering. Frontöppning och tvådelning fungerar bra. Bra med regnskydd integrerat, dock verkar säcken tåla en hel del regn. Sidofickorna i bältet skulle ha vunnit på större elasticitet. Tråkigt att man inte valt lösningen med fäste för pulka vilket man har på GNAUR 75. Remmarna är av en bra kvalitet/utförande vilket gör att det kvittar om de är våta eller ej. Spännena i aluminium känns initialt lite krångliga men efter lite användande känns dom väldigt bra. Viktigt är dock att kolla så att man inte slarvat i tillverkningen så att öglan blivit för trång, prova noga i affären. Hade en som fick justeras. Hålwebbingen för att fästa grejor på utsidan är gedigen men lite "pillig". Kanske något större hål kompatibla med normala remmått vore en idé. Handtaget på baksidan är bra men jag skulle föredragit ett tvärgående istf det längsgående.
Man får lätt med sig regnställ, tält, sovsäck, kök, och liggunderlag . Personligen är jag tveksam till volymangivelsen. Fullt utnyttjad volym innebär att det blir några grejor i kragen och det är jag något emot.
Man har gjort ett bra jobb och därför undrar man hur det är tänkt med bärsystemet vad avser axelremmarna.Det står i beskrivningen på Lundhags hemsida: "Vadderade axelremmar i två olika densiteter för maximal viktutjämning". Det är bara det att vadderingen slutar precis vid nyckelbenet (se bild) och sedan är det en hård plastrem ned till armhålan där själva remmen tar vid. Det innebär att nederdelen av axelremmen som är verkligt hård och dessuton är ngt bredare än motsv ryggsäckars tar i axelleden och skaver till exempel när man går stavgång. Helt obegripligt att man kunnat göra en sådan konstruktion utan att låta vadderingen fortsätta. På andra säckar som jag haft har vadderingen fortsatt hela vägen. Som på Norröna Reconpack, Thule, Fjällräven och Haglöfs . Tilläggas kan att jag tillryggalägger ca 200 mil årligen varierat stig och skog med mellan 10 och 18 kg på ryggen. Tyvärr, trots alla fiffiga lösningar så väger det inte upp missen med axelremmarna. 10 cm vaddering till hade inte kostat mycket. Till nästa serie : Justera!
KOMPLETTERING efter byte till senare serie och efter ca 100 mil med ca 14kg på skogsväg, landsväg och skog och fjällterräng. Axelremmarna har justerats och säcken sitter som en kroppsdel.Inga av de problem med stavgång som redovisades tidigare finns kvar. Bra!

Liknande produkter: Norröna Para Ranger, Thule Guidepost, Fjällräven Kajka 100 l, Haglöfs OXO

Logga in


Glömt namn/lösenord? Logga in med Facebook

Tips!