Cumulus Teneqa 700En sovsäck med hög kvalité för ett fantastiskt pris.


Tillverkare: Cumulus
 
Betygsätt gärna: 55555
(betyg 5 baserat på 1 recension)

Skriv en egen recension

Det finns 0 ägare på Utsidan Lägg till i Min utrustning


 
Visar recensioner från      | Sortera efter    

Plus: Vikten, materialvalet, komforten, priset.

Minus:Dragkedjan kan ibland fastna lite i tyget.

Kommentar: Efter att ha finkammat marknaden efter en prisvärd sovsäck i dun fann jag till slut denna säck tillverkad av Cumulus i Polen. De kan liksom vissa andra tillverkare skräddarsy din säck efter önskemål om annat val av tyg, storlek, behandlat dun etc. Detta var något jag inte kunde vänta på, så jag beställde en i "original"utförande.
Min turkamrat äger en Marmot Sawtooth och klasskillnaden är påtaglig till Cumulusens fördel. Marmoten är inte lika mjuk, bylsig och släpper en hel del dun. Med sitt tygval och dun av ypperlig kvalité är Cumulussäcken underbar att sova i. Den är rymlig och fluffar upp sig på bästa sätt. Den håller ett jämt klimat och känns förhållandevis sval vid lite varmare väderlek, håller kroppsvärmen på en mycket komfortabel nivå även vid flera minusgrader. Vid en jämförelse av dunsovsäckar får du betala ungefär det dubbla priset för en märkessäck med samma specifikationer gällande dun och övrigt material. Det finns ingenting att anmärka på vad gäller sömnadskvalitén. Några problem med att den släpper dun finns inte heller.
Det enda som är mindre positivt är att dragkedjan kan fastan i tyget om man drar lite för hastigt. Detta är pga. att det saknas en kraftigare form av remsa på innertyget längs med dragkedjan.
I det stora är det helt enkelt en sovsäck av högsta kvalité som efterlämnar en längtan till nästa tillfälle den ska komma till användning.

Kundservice: Inga problem med beställningen.

Pris: 3300

 

Logga in