Asolo Revert GV

Asolo

Vandringskängor


Tillverkare: Asolo
 
Betygsätt gärna: 22222
(betyg 2 baserat på 1 recension)

Skriv en egen recension

Det finns 0 ägare på Utsidan Lägg till i Min utrustning


 
Visar recensioner från      | Sortera efter    

Plus: Vridstyva, ger bra grepp vid varmare väderlek. Snygga att titta på och ger ett gediget intryck.

Minus:Alldeles för täta vad gäller andningsförmåga som i sin tur ger fotsvett och kyler fötterna vid kall väderlek. Hård sula. Ger lite dämpning med tung ryggsäck. Halkiga på vått/kallt underlag. (Var försiktig med branta sluttningar).

Kommentar: Jag hade hört mycket om Asolo att med sammanfattningen att; Once you go Asolo, you never go back! Kanske inte den bästa sloganen... Oavsett jag var och prövade skorna eftersom jag behövde ett par bra kängor till vardags- och helgutflykter.

Att recensera skor är en känslig verksamhet och andra kan känna sig både förvirrade och tycka att nämnda skor är alldeles utmärkta. Det jag har att säga är subjektiva erfarenheter och gör inga anspråk att vara allsägande eller helt uttömmande.

I butiken kändes allt bra och jag fick bra hjälp från en kunnig säljare. Men efter bara några dagar (köpte skorna under vintern) kändes skorna kalla och att de stängde in fukt snarare än att de andades. De är utrustade med Gore-tex som jag personligen inte håller särskilt högt. Logiken att fukt åker ut medan den stänger kylan ute, har enligt mig aldrig varit särskilt lyckad. Jag bestämde mig dock att ge skorna en chans. Jag vet att de inte var vinterkängor och att Gore-Tex förmåga blir sämre när det är riktigt kallt. Problemet med kalla skor löste jag med att byta till yllesockor och byta strumpor vid måltiderna.

Det andra problemet var att jag tyckte att sulan var nog så hård, jag har ändå gått cirka 30-35 mil i mina skor. En del kan uppskatta hårda sulor mer och sett ur ett rent ekonomiskt perspektiv slits dem inte ut lika fort. Så det är upp till var och en att avgöra.

Nästa gång kommer jag att använda mina Crispi kängor eller Jörnkängor.
Som fd yrkesofficer med många mil i terrängen är jag inte särskilt imponerad. Den enda jag lastar för detta beslut är mig själv. Jag hade lite bråttom och gjorde inte min research på samma sätt som tidigare. Lessons learned!

Liknande produkter: Merrel, Salomon.

Kundservice: Nej.

Logga in


Glömt namn/lösenord? Logga in med Facebook

Tips!