Helsport patagonia

Helsport patagonia

tremans tält för vintertältning Helsports extrem serie


Tillverkare: Helsport

 
Visar recensioner från      | Sortera efter    

Plus: Ordentligt beprövat extremtält. Starkt, vindtåligt, lätt att sätta upp, tydligt gjort för vinterbruk med snökjolar som kan fästas med skidor, kraftiga dragkjedjor, ventiler med flera möjligheter att stänga, kort avstånd mellan stänger ger styrka (tre stänger), låg mot vindriktningen osv. Helt OK vikt med tanke vad man får. Använder oftast pulka.

Minus:Tyngre än ett enklare tält eller tält som inte är specialiserat för vinterbruk. Jag har ofta huvudet vid låga ändan och fötterna vid ingången och då skulle man naturligtvis vilja ha samma höjd på hela tältet, men jag tycker ändå det är bättre som det är och det fungerar helt OK. Större förgård för matlagning mm. men då skulle det vara tyngre och mer att sätta upp. För 1-2 personer passar det bra på vintern. Obs att den angivna vikten inkluderar dubbla stänger och en påse för pulka. Utan detta hamnar vikten på ca 4,3 kg : Tält med enkelt stångset utan pinnar. Man får med en massa pinnar som bara kan användas på sommaren. Jag använder skidor, stavar, spade och helsports långa snöpinnar.

Kommentar: Primärt för mig är att det är säkert: Starkt, vindtåligt, lätt att sätta upp ensam, även i blåst.

Liknande produkter: Hillebergs olika tält men de har inget fokuserat vintertält. Alternativet hade nog varit Nammatj 2 men då kan man bara sova med fötterna på ett håll, inga snökjolar (eller sy på) och bara två stänger, för litet för två på vintern, lite svagare duk (om man kan jämföra siffrorna) dock lägre vikt (inte oväsentligt).

Kundservice: Har annat helsporttält som jag ville modifiera. Mycket bra bemötande.


Fjälledarens tips: Så packar du lätt och når längre

Ibland får man ut mer av naturupplevelser när man tar ut svängarna. Fjälledaren Oskar berättar hur han hittar en större frihetskänsla utomhus.